Shuttle OmniNAS KD20, med åpent frontpanel.
Shuttle OmniNAS KD20, med åpent frontpanel. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Shuttle hiver seg på NAS-bølgen

Jakter etter de minste aktørene på markedet.

Hardware/Taipei: På årets Computex-messe har det vært en del fokus på NAS og hvordan disse kan gi deg en "personlig nettsky". Og med nye markeder er det flere som vil ha en bit av kaka. For NAS-markedet har vi kommet med nyheten om at Asus vil være med på leken, og de er ikke alene. Taiwanske Shuttle skal nemlig også slippe en NAS-boks i løpet av sommeren.

Shuttle OmniNAS KD20, front.
Shuttle OmniNAS KD20, front.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Shuttle OmniNAS KD20, bakfra.
Shuttle OmniNAS KD20, bakfra.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Men der Asus går direkte mot de sterkeste gutta i klassen, velger heller Shuttle en litt annen liga med sin OmniNAS, som deres NAS-serie kalles. Og da mener vi serie i ordets videste forstand – i skrivende stund har Shuttle nemlig kun én eneste NAS-modell: KD20, en liten tobrønner i plast og aluminium. Men modeller med flere brønner skulle komme i fremtiden, ble vi lovet.

Enkelt for Hvermansen

Av spesifikasjonene er det tydelig at Shuttles OmniNAS ikke er noen racer – en skarve ARM-prosessor på 700 MHz og 256 MB RAM skal drive hele sulamitten. Shuttle lover likevel at hastigheten skal ligge på greie 75 MB/s for lesing og 55 MB/s for skriving. OmniNAS KD20 støtter 20 samtidige brukere.

OmniNAS er ikke rettet mot de mest krevende gjengen, her er det den gjennomsnittlige hjemmebruker som er målet. Av egenskaper fokuserer Shuttle på deling av filer og skrivere, nedlasting av torrents, automatisk kopiering fra minnekortleser og USB 3.0-kontakt i front, samt ekstern tilgang via mobile enheter som mobil og nettbrett.

NAS-en støtter harddisker opp til fire terabyte kapasitet, med RAID-nivåene JBOD, RAID 0 og RAID 1. Boksen er også utstyrt med en "hot-swap"-knapp som gjør at du kan bytte ut en harddisk uten å måtte slå av hele herligheten.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Fra Shuttles representanter fikk vi vite at OmniNAS KD20 skal komme i salg fra slutten av juli. Noe om prisen ville de ikke si, men vi tenker litt i overkant av 1500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen