TEST: Shure SRH940

Test Shure SRH940

Ren musikkglede

Shures nye toppmodell gir deg valuta for pengene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På farten eller hjemme i sofaen – vi hører på musikk fra både anlegg, PC eller mobilen. For at naboen både vegg i vegg og på bussen ikke skal ta del i din musikksmak, bruker vi enten ørepropper eller hodetelefoner til å holde takten for oss selv.

Vi har tidligere testet flere ørepropper og hodetelefoner, der i blant Shures forrykende gode SE535. Produsenten leverer med disse en av markedets beste ørepropper, som tiltross for en svimlende pris, får musikken din til å fremstå på ny.

Nå har vi testet Shures nye toppmodell blant hodetelefoner, SRH940. Øreklokkene har gitt oss mange timer med ren musikknytelse – og det til en prislapp som på ingen måte er avskrekkende.

SRH940 er behagelige å ha på seg.
SRH940 er behagelige å ha på seg.

Lette å ha på

Hodetelefonene fra Shure er nokså store, og dekker rundt hele øret ditt. SRH940 er oppsiktsvekkende lette, som sammen med myke puter i både klokkene og bøylen, resulterer i at de er behagelige å ha på seg over lengre tid. Men vær oppmerksom på at klokkene ikke klemmer spesielt hardt, og egner seg derfor dårlig som følgesvenn på joggetur.

Putene på SRH940 er store og myke.
Putene på SRH940 er store og myke.
Feste og bøyle er laget i plast.
Feste og bøyle er laget i plast.

SRH940 er laget i plast, alt i fra selve bøylen, justeringen mellom bøylen og selve klokkene, til klokkene og innfestningsmekanismen rundt dem. Klokkene er lette og fremstår som solide i konstruksjonen tiltross for at de er laget i plast.

kontakt

Kabelen kobles til med en vrilås.
Kabelen kobles til med en vrilås.

Til den venstre øreklokken fester du kabelen, som er avtagbar. Dette er et positivt element, fordi det ofte er kabelen som takker for seg før selve hodetelefonen er utslitt. Da er det det kjedelig å måtte pensjonere klokkene fordi kabelen ikke kan byttes.

Lekker til omgivelsene

SRH940 er som nevnt behagelige å ha på seg, men slipper ut en del lyd til omgivelsene. Da vi testet Monsters Beats by Dr.Dre Pro kunne vi skru opp volumet til det maksimale uten at noen lettet på øyenbrynene i vårt åpne kontorlandsskap. Det kan du ikke med SRH940. Klokkene støyer en del for sidemannen om du skrur opp for mye. På rundt halv styrke var det derimot ingen klager. Du hører også folk snakke rundt deg når volumet er lavt.

Vri klokkene til siden og pakk de ned i etuiet som følger med.
Vri klokkene til siden og pakk de ned i etuiet som følger med.

I esken

Begge klokkene på SRH940 kan vendes 90 grader til den ene siden, og pakkes ned i det store oppbevaringsetuiet som følger med. I dette etuiet er det også en egen oppbevaringslomme, så du kan holde styr på overgangen fra 3,5 millimeter jack til 6,3 millimeter jack. Denne overgangen skrues fast og sitter derfor godt.

To typer kabel følger med.
To typer kabel følger med.

Du får med to sett kabler til SRH940. Den ene kabelen er helt enkel med festeplugg til klokkene i den ene enden og 3,5 millimeter jack i den andre. Denne passer godt når du er på farten og skal ha mesteparten av ledningen kveilet sammen i for eksempel lomma. Den andre kabelen er i utgangspunktet kortere, fordi den er kveilet sammen i spiralform, men blir lengre når du strekker den ut. Denne egner seg best hjemme, og blir fort litt kronglete å ha i lomma. Spiralene har dessuten en egen evne til å vikle seg sammen.

Lydkvalitet

Shures SRH940 har gitt oss mange timer med ren musikknytelse. Klokkene gjengir lyd på lik linje med selskapets ørepropper, lyden helt klinisk, med et lydbildet som avslører alt. Bassen er kjapp og presis, men overdøver ikke mellomtone eller diskant, som på sin side er så krisp og detaljrik at musikken blir en ren nytelse ned til minste detalj. Dog vil nok noen savne litt mer dypbass.

Hodetelefonene byr på et lydbilde med stor luftighet, som gjør at du kan sitte time etter time uten å bli lei. Det hjelper også en god del at klokkene er lette og ikke klemmer, selv etter flere timer i bruk

SRH940 er litt tungdrevne, men det fungerer helt greit å bruke de på mobiltelefoner og MP3-spillere. Dog blir maksvolumet relativt lavt når du bruker klokkene på disse type spillere.

Skal du bruke klokkene mot PC kan du også her brukes direkte på maskinen, men vi anbefaler deg å bruke en forsterker. Da får du det beste resultatet.

Konklusjon

Shures nye toppmodell, SRH940, er en hodetelefon som gir deg meget god lydkvalitet for pengene - og koster under to tusen kroner. Det i seg selv er jo en stiv pris for et par hodetelefoner, men til prisen blir du ikke skuffet.

De nye hodetelefoner fra Shure byr på et knallgodt lydbilde, der bass, mellomtone og diskant sammen avslører alle detaljer og gir musikken din et nytt ansikt. Spesielt mellomtonen og diskanten er klar og tydelig, og biter skikkelig fra seg når det trengs. En trommesolo kan for eksempel gi deg en skikkelig aha-opplevelse. Bassen på sin side er kjapp og presis, men mangler litt trøkk i de aller dypeste tonene.

SRH940 er lagt i plast, men fremstår som solide. Både bøylen og selve klokkene er polstret i myke materialer, og kombinert med hodetelefonenes lave vekt er de behagelige å ha på seg over lengre tid.

Hodetelefonene fra Shure er imidlertid ikke helt lydtette. Når vi ble skrudde opp volumet, kunne kolleger i vårt åpne kontorlandsskap høre musikken vi spilte. Ikke i detalj, men som en summende støy. Spiller du veldig lavt har du heller ingen problemer med å høre andre snakke.

Når du kjøper SRH940 får du med et praktisk oppbevaringsetui, der du kan folde klokkene 90 grader og dermed "flatpakke" dem i eutiet. Det er også et eget oppbevaringrom i etuiet der du kan legge både overgangen fra 3,5 millimeter jack til 6,3 millimeter jack, sammen med de to forskjellige kablene som følger med.

Alt i alt får du en meget god hodetelefon fra Shure, som egner seg til de aller fleste typer musikk. Lydkvaliteten er meget bra til prisen, og SRH940 får dermed et klart Anbefalings-stempel av oss.

Finn beste pris på Shure SRH940 her


+ Suveren lydkvalitet, spesielt god mellomtone og diskant
+ Komfortable å ha på seg
+ Avtagbar ledning
+ Mye lyd for pengene


- Lekker lyd til omgivelsen
- Litt lite bass i de aller laveste frekvensene

Alternativer

Er du på utkikk etter hodetelefoner med mye bass, som samtidig er bunnsolid konstruert, burde du ta en nærmere titt på Monsters nye Beats by Dr.Dre Pro. Klokkene koster rett i overkant av tre tusen kroner.

Vil du heller ha hodetelefoner som egner seg godt til mobilt bruk, som samtidig har meget god lydkvalitet, bør sjekke ut Bowers & Wilkins P5. Her får du klokker skreddersydd for deg som er mye på farten og setter pris på god lydkvalitet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen