Shrek den Tredje

Mens kongen tar sine siste åndedrag, forteller han at forutenom Shrek er det en annen som kan bli konge. Med noen dager som vikar for kongen har Shrek kun gledet seg til å komme tilbake til sumpen. Og for å slippe å bli konge legger Shrek ut på eventyr for å finne den neste i rekken til å ta over tronen. Før han drar forteller kona Fiona at de venter barn, og den onde Drømmeprinsen har alliert seg med de resten av eventyrskurkene for å ta over Far-Far-Away og få selv få ”leve-lykkelig-alle-sine-dager”.

Shrek-humoren holder filmen oppe

Drømmeprinsen drar på korsfarerferd til Far-Far-Away.
Drømmeprinsen drar på korsfarerferd til Far-Far-Away.

Historien i "Shrek den Tredje" er helt grei, og selv om det er mange morsomme vitser her, så er hele konseptet litt utvasket. Det blir tynt å bruke det samme opplegget for en nok en oppfølger. Men tom for høydepunkter er filmen så klart ikke. Man kan foreksempel trekke frem John Cleese som Kong Harold, som dør i fire-fem spasmefylte siste åndedrag. Å dra klisjeene lenger enn dette er vanskelig, men det funker som bare det. Også når Pinocchio legger ut i flere minutter uten å faktisk lyve, sitter latteren løst. Og selvfølgelig er den vanlige slapstick-humoren og toaletthumoren også på plass.

Shrek-filmene gir oss humor som passer for alle aldersgrupper, noen ting passer for de yngste, mens andre ting passer bedre for de voksne, og dette er det grunnleggende for disse filmene; balansen i humoren gjør at filmene passer for alle. Dette har filmskaperne også fått til i det siste avsnittet i eventyret, og til tider ler du deg skakk. Men, da den første filmen kom var den nyskapende, da den andre kom fikk man et hyggelig gjensyn, men tredje gang er det litt for tynt.

Mye godt ekstramateriale

En real pikebedårer.
En real pikebedårer.

Animasjonen i "Shrek den Tredje" er det ikke noe å si på, Dreamworks har laget en plettfri film sådan. Troll, katter i støvler, mennesker og esel er perfekt gjenskapt i 3D. Ekstramaterialet på denne utgivelsen er også bra. Man får engelsk tale eller dubbet til norsk eller dansk, alle tre i Dolby Digital 5.1. I tillegg til dette finner man Shreks tips for barneoppdragelse, slettede scener, møte med menneskene bak Shrek, teknologien bak Shrek, og endel annet snacks og noen spill. Dette er faktisk kun enkel-disc utgaven, så dette er veldig bra med ekstra materiale. Dermed tar DVD-utgivelsen igjen litt av det selve filmen mangler av originalitet.

Se trailer til filmen her.

Konklusjon

"Shrek den Tredje" er morsom, ingen tvil om det, men konseptet begynner å bli oppbrukt, og det virker som Dreamworks bare vil melke kua for det den er verdt. De nyskapende elementene som gjorde den første filmen så god er nå blitt oppbrukt, men mye ekstramaterialet på denne utgivelsen trekker helhetsinntrykket opp igjen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen