Test

Shortbus

Filmen har fått mye oppmerksomhet på grunn av de autentiske sexscenene som overlater lite til fantasien. Sexscenene er eksplisitte, ærlige og til dels svært humoristiske, og ikke minst viktige og godt integrerte i handlingen. Det er kanskje noe sensasjonelt ved at det brukes usensurert, usimulert sex i en seriøs film, men dette er på ingen måte hovedfokus.

Sophia og mannen har bare et problem.
Sophia og mannen har bare ett problem.

Vi får møte et fargerikt persongalleri bestående av blant andre Sophia (Sook-Yin Lee) som binder flere historier sammen. Hun er sex-terapeut som er lykkelig gift, men som aldri har hatt orgasme. Vi møter også paret Jamie (PJ DeBoy) og James (Paul Dawson) som har vært kjærester lenge og kommer for å få råd hos Sophia. Den dypt deprimerte James vil bringe inn en tredje mann forholdet. De tar med seg Sophia til ”Shortbus”, en "salon for the gifted and challenged". Det er enkelt og greit et sted hvor voksne i alle aldre møtes gjennom kunst, samtaler, musikk, film, lek og sex. Her møter Jamie og James den kjekke modell og singer/songwriteren Ceth (Jay Brannon) som potensiell tredjemann. Sophia har på sin side sitt første møte med en dominatrix, kunstneren Severin (Lindsay Beamish).

Disse personene, og andre, følger vi videre gjennom morsomme, desperate og hjerteskjærende møter. Små og store gleder, redsler og dramaer deles og mikses sammen, til tider med stor dramatikk og mye humor. Det hele utspiller seg mens New York rammes av mystiske strømbrudd.

Originalt, dyktig og fargerikt

Regissør John Cameron Mitchell ("Hedwig and the Angry Inch"), er ikke redd for å gjøre ting på en annen måte enn det som er vanlig, og "Shortbus" er en glimrende representant for indiefilm laget på stramme budsjetter med stor kunstnerisk frihet.

Severin en kunstnerisk dominantrix.
Severin en kunstnerisk dominantrix.

"Shortbus" er spilt inn på en uvanlig og interessant måte. Først ble skuespillerne plukker ut, og forespørsler ble sendt til de mest interessante menneskene Mitchell kjente og visste om. Deretter ble alle samlet til workshops og filmede rollespill, med utstrakt bruk av improvisasjon. Manus og karakterer ble utviklet fortløpende i samarbeidet mellom bakmenn og skuespillere i en prosess som tok to og et halvt år. Dette kan merkes på den ektefølte tonen filmen har. Samspillet mellom personene er elegant og virker helt spontant, det føles som om man er tilstede som en flue på veggen, og ikke sitter og ser på film.

De fleste skuespillerne er ubeskrevne blader som alle gjør en glimrende innsats. De skildrer dyktig sine rollefigurer med stor ærlighet og ømhet. Bruken av ukjente ansikter er også med på å gi følelsen av ekthet i filmen.

Dialogen i filmen er rappkjefta, morsom og treffsikker, som når en kunde spør Severin: "If you could have any superpower, what would it be?", og hun svarer: "The power to make you interesting".

Shortbus   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen