Test

SHG USB Flash 256 MB


Klikk for større bilde

Fenomenet er velkjent fra blant annet dagligvarehandelen. Butikkjedene kjøper inn billige produkter som de utstyrer med eget navn. Resultatet er et produkt som kan selges noe billigere enn de kjente merkenavnene. For vår del betyr dette en minnepinne med en noe trist innpakning og helt uten ekstrautstyr.


I bruk


Minnepinnen har en beskyttelseshette som fungerer helt greit. Det er ingen former for mothaker på hetten, slik at det vil være en fare for at den blir noe løs over tid. Hetten er ellers enkel å ta både av og på.

Selve minnepinnen er laget av plastikk. På utsiden av plastikken er minnepinnen belagt med et meget tynt gummiaktig belegg. Det blir på ingen måte mykt, men den føles bedre å holde i enn vanlig plastikk.

Selve konstruksjonen føles bra. Det er ingen påfallende knirkelyder når man klemmer på minnepinnen. Heller ikke gir plastikken etter for press.


Spesifikasjoner:

  • Støtter USB 1.1 og 2.0

  • Kapasitet fra 256-1024 MB

  • Skrivehastighet: 4 MB/s

  • Lesehastighet: 5 MB/s

  • Vekt: Ikke oppgitt

  • Størrelse: Ikke oppgitt

  • Kompatibel med: Windows 98SE, 2000, XP. Mac OS 8.6 og nyere. Linux kjerne 2.4 og nyere

  • Ingen medfølgende programvare
Testoppsett

Testkonfigurasjon
Maskinvare
Hovedkort
ABIT AA8 Duramax
Prosessor
Intel Pentium 4 3,4 EE
RAM
1 GB Corsair DDR2 PC5300
Skjermkort
ATI Radeon X800
Harddisk
Maxtor 250 GB SATA

Til testen har vi benyttet én stor fil og en mappe med mange småfiler. Filene har først blitt overført til minnepinnen, deretter har maskinen blitt restartet for å nullstille minnet. Deretter har filene blitt overført tilbake til harddisken. Det er gjennomført et skille mellom den store filen og mappen med de små filene. Dermed sitter vi igjen med totalt fire tider for hver minnepinne.

Den store filen har en størrelse på 233 MB. De små filene har en samlet størrelse på 238 MB. Mappen med småfiler består av totalt 2016 filer med en størrelse som varierer fra 1 KB til 2,2 MB.


Ytelse

Vi har sammenliknet ytelsen på SHG USB Flash 256 med en rekke minnepinner fra vår stortest av minnepinner noe tidligere i år. Minnepinnene vi testet den gang hadde en kapasitet på 512 MB. Derfor har vi blitt nødt til å endre litt på testefilene i forhold til de vi brukte på samletesten. Likvel vil nok verdiene være kurante å sammenligne.


Som vi ser går det ikke bare bra for testens kandidat. Riktignok går det riktig greit unna når man holder seg til lesing av én stor fil. Deretter går det rett nedover. Dog ser vi at minnepinnen yter bedre enn lovet, og slikt liker vi. Skriving av en hel rekke med småfiler går sjeldent raskt på minnepinner.

Vårt tilfelle med småfiler er noe ekstremt med over 2000 mindre filer. Minnepinnen fra SHG ligger rett under 1,2 MB/s. Som vi ser under sliter de aller fleste minnepinnene når man kjører på med småfiler i store mengder.


Konklusjon

SHG USB Flash gjør jobben sin helt greit, men intet mer. Det store lyspunktet med denne minnepinnen er prisen, som ligger godt under 200 kroner i skrivende stund. En vesentlig raskere minnepinne kan man plukke opp fra rundt 220 kroner og oppover.

Så vi vil vel egentlig anbefale at man kjøper en litt raskere minnepinne, med mindre hver krone teller.


Beskyttelseshetten satt ganske greit i begynnelsen av testen, men etter gjentatte ganger av og på synes vi den har blitt merkbart slappere.

 

+ Grei ytelse
+
Hyggelig pris
+ Greit design
+ Solid bygget

- Fremstår som billig
- Ikke noe ekstrautstyr
- Enkel bekyttelseshette

Takk til SHG som sendte oss minnepinnen til test.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen