"Shelton" med 30% bedre ytelse enn VIA C3


Et operativt "Shelton"-system
(Bilde: HKEPC)

Intel kan være i ferd med å revolusjonere markedet for mini-PC-er, med mini-størrelse og mini-pris og minimalt støy. "Shelton" skulle være prosessoren som tetter hullet i bunnen av de asiatiske markedene som AMD opptar for tiden. Nå viser den seg frem som noe ganske annet.

Gårsdagens nyhet om at prosessoren kommer integrert på et minimalistisk ITX-aktig hovedkort, satte den derimot på kartet for byggere av stue-PC-er for alvor. Nå viser det seg at prosessoren får langt bedre resultater i ytelsestester enn VIA sine, som for tiden er "kongen" av mini-PC-markedet."Shelton" er "Banias" - Pentium M på 130 nm
(Bilde: HKEPC)

HKEPC har som første nettside i verden fått et fullstendig "Shelton"-system til test, og avslører der mange spennende detaljer om det nye systemet. For eksmpel bruker det i845GV-brikkesettet med ICH4-sørside, som er to "generasjoner" gammelt.

"Shelton"-prosessorer identifiseres videre av CPU-Z som "Banias". Tidligere har Intel omtalt den som en Celeron D (90 nm) uten cache, en prosessor som også har vist seg å yte overraskende bra.

Ellers får systemet DDR266-minne, Intel Extreme Graphic med DirectX 7, ATA 100, USB 2.0 og integrert AC97-lyd og 10/100 Ethernet."Shelton" uten kjøleribben
(Bilde: HKEPC)

Selve testingen avslører i dag at "Shelton" tilbyr over 30 prosent bedre ytelse enn VIAs C3-prosessor med samme klokkefrekvens - og det til tross for at "Shelton" ikke har noen L2-cache. "Shelton" får 1497 poeng i PCMark04, mot 852 for VIAs C3 - mens minnekontrolleren får 1333 poeng mot 1043 hos VIA-prosessoren. Den eneste testen som VIA vinner på er temperaturen - som er på 34 grader (idle) for "Shelton" og 32 grader på VIAs C3, men da må man ta i betraktning at VIA-systemet ble testet med vifte på prosessorkjøleren, og Intel-systemet uten.

Dersom Intel holder løftet sitt om å levere "Shelton" til en svært billig penge, og den kommer integrert med passiv kjøling på et hovedkort som er mindre enn 20x20 centimeter, spørs det om de ikke har snublet over det perfekte stuesystemet.

Foreløpig skal "Shelton"-systemer derimot bare selges i Asia.

(Kilde: HKEPC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen