Sharps nye mobilskjerm setter pikseltetthetsrekord
(Bilde: Shutterstock)

Sharps nye mobilskjerm setter pikseltetthetsrekord

Din neste mobil kan få 4K-oppløsning.

Sharp har planer om å snart gå i gang med masseproduksjon av en 4K-skjerm. Nå er riktignok ikke oppløsningen på 3840 x 2160 piksler noen nyhet i seg selv, men blir jo ganske heftig når nesten 8,3 millioner bildepunkter skal klemmes inn på 5,5 tommer.

Det gir en pikseltetthet på imponerende 806 ppi (piksler per tomme) – mer enn noen annen mobilskjerm kan skilte med i dag. Til sammenligning har Apple iPhone 6 Plus – som jo fremdeles må betegnes som ganske skarp – en pikseltetthet på under det halve: 401 ppi.

Etter planen kommer Sharps nye skjerm til å dukke opp i neste års mobilmodeller, og skal for øvrig være basert på IGZO-transistorer. Disse har flere fordeler sett mot tradisjonelle teknologier. Blant annet skal det by på 20–50 ganger så god elektronmobilitet som vanlig silisiumfilm, og kan således gi raskere og mer høyoppløste skjermer uten at det trekker for mye strøm.

Noe for VR-bølgen

Noen umiddelbar stor praktisk forskjell fra dagens toppmodeller – eksempelvis Samsung Galaxy Note Edge med 2560 x 1600 piksler – snakker vi nok ikke om i første omgang. Men for gjengen som sysler med virtuell virkelighet i form av Google Cardboard eller andre varianter av VR, burde en enda bedre oppløsning være meget interessant.

For ettersom VR-hodesettene benytter seg av små skjermer som i tillegg til å sitte svært nærme øynene også forstørres opp, er høy oppløsning svært viktig for å ikke få en altfor piksellert opplevelse.

Vår søsterside Teknofil har testet Google Cardboard:
Slik får du dine egne VR-briller for 20 kroner >>>

(Kilde: Flatpanels.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen