Sharp med 3D-skjerm

Ved å bruke en såkalt "parallax"-barriere, blir lyset fra LCD-skjermen delt i to, slik hvert øye får sitt eget bilde. Mebius PC-RD3D-laptopen er den første av sitt slag som er bygget på denne teknologien fra Sharps europeiske forskningsdivisjon.

Skjermen består av to forskjellige komponenter: En vanlig LCD-skjerm og en "underskjerm" som kalles "Switching Liquid Display". Det er SLD-laget som sørger for at lyset fra det originalet bildet splittes opp og sendes i to forskjellige retninger, mens selve skjermkortet er et nokså standard Geforce4 440 Go-kort.

 


(bilde: Sharp)

3D-funksjonen kan enkelt skrus av ved hjelp av en knapp over tastaturet, slik at man også kan jobbe med dokumenter som ikke krever 3D. Og hvis man ikke har så mange 3D-programmer, er dette en del av software-bundelen.

Maskinen får ellers spesifikasjoner som plasserer den i toppsjiktet hva ytelse angår: Pentium 4-prosessor på 2.8 GHz, 512 MB DDR-minne, 15-tommers XGA-skjerm (1024x768), 60 GB harddisk, DVD-spiller, AC'97-lyd, 10/100 nettverk og forskjellige kortlesere. Men den spesielle skjermen gjør sitt for strømforbruket, og i følge Digit-Life får batteriet en levetid på knappe 1,3 timer. Den fulle spesifikasjonen finnes på Sharps hjemmesider.

3D-laptopen er først og fremst tiltenkt spesialiserte markeder i USA og Japan, men prisen på 2995 dollar er ikke spesielt avskrekkende hvis man sammenligner med toppmodellene fra andre produsenter.

Les mer om Sharps 3D-teknologi her.

 

 

(Kilde: Sharp, Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen