Sharp lager 3D-skjerm

3D-skjermer er i vinden for tiden, men som oftest er det i forbindelse med filmen Avatar og aktive 3D-briller. Nå har Sharp utviklet en 3D-skjerm for mobiltelefoner og andre bærbare enheter der du skal slippe å ha på deg spesielle briller for å få 3D-opplevelse.

Den nyutviklede skjermen er av teknologien LCD og bruker et "kjent" system som kalles "parallax barrier". Dette består av to lag, slik at det blir mulig for det høyre øyet å se noe annet enn det venstre øyet. Dette gir en dybde i bildet, og ifølge ryktene skal systemet brukes i en ny bærbar spillkonsoll fra Nintento; Nintendo 3DS.

3D i alle moduser

Skjermen Sharp har utviklet er på 3,4 tommer og har en oppløsning på 480 x 854 piksler. Lysstyrken skal være dobbelt så god som i tidligere LCD-skjermer med "parallax barrier", og kontrasten skal visstnok være ti ganger bedre. 3D-modusen fungerer både i vertikal og horisontal modus, og skjermen kommer både med og uten trykkfunksjonalitet. Tykkelsen på skjermen skal være omtrent lik dagens LCD-skjermer.

Skjermen uten trykkfunksjonalitet skal begynne å masseproduseres i løpet av årets første halvdel. Når produksjonen av trykkskjermversjonen starter er ennå ikke kjent.

Les også:

(Kilde: symbian-freak.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen