Sharp GX30 på vei


Et av få bilder som har lekket ut
(Klikk for større bilde)

Det stormer rundt Sharp for tiden. Selskapet har ikke engnag en egen salgsavdeling i Europa, men har allikevel skapt mye blest rundt sine nye modeller V801 og GX30. Sistnevnte skal være en av de første megapiksel-telefonene hit til Europa, og skal by på svært mye godsaker.

Forgjengerene GX20 og GX10 høstet svært gode omtale da de ble lansert under Vodafone henholdsvis høsten 2003 og våren 2003. Nå er siste ledd i arverekken på vei med en forrykende TFT-skjerm som kan vise hele 262.000 farger og en heftig oppløsning på ikke mindre enn 320x240 piksler. Ytterskjermen på telefonen kan dessuten vise hele 65.000 farger, som bare i seg selv er svært imponerende.

Kameraet med videofunksjonalitet må allikevle kunne sies å være det som virkelig trekker oppmerksomhet. Til tross for at det nå er flere produsenter som har varslet telefoner med megapiksler er dette fortsatt ikke daglig kost. Med sine 1044x858 piksler oppløsning begynner GX30 å nærme seg kamerakvaliteten på digitale kamera, men det er allikevel et stykke igjen.

En annen nyhet som ikke er hverdagskost er MP3-spilleren. Man har 8 MB minne innebygget i telefonen til bilder, musikk og ringetoner og annet som måtte kreve plass, og skulle ikke dette være nok kan man utvide minnet med SD-minnekort.

For overføring av filer har telefonen kabelmulighet, infrarød og blåtann. Også e-post er på plass, noe som alt i alt burde gjøre GX30 utstyrt nok for selv den mest kresne forretningsmann. Og siden telefonen er firebånds og dermed støtter alle verdens GSM-nettverk burde heller ikke den reiselystne utelukke GX30.

Vi understreker at GX30 enda ikke har blitt bekreftet av Vodafone selv, men operatøren har hatt telefonen oppe på hjemmesiden en kort periode den 3. februar. Den anerkjente nettsiden Mobileburn har forøvrig allerede tittet på GX30.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen