Sharp er glade i enorme TV-er. Her er den 80 tommer store Sharp Aquos LC-80LE646S, som vi testet i fjor. (Bilde: Hardware.no)

Sharp og Lenovo går mot TV-partnerskap

Selskapene er tett på en avtale om felles TV-produksjon.

Den japanske elektronikkprodusenten Sharp og kinesiske Lenovo skal nå være i en avsluttende fase av en avtale om felles produksjon av TV-apparater. Det melder finansavisene Nikkei og The Wall Street Journal.

Sharp har slitt en stund med økonomien, og i fjor gikk de på en real smell da de tapte 27 milliarder kroner. Dette kom blant annet av at de måtte stanse produksjonen ved sine to største LCD-fabrikker på grunn av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien i Japan våren 2011.

Lenovo gjør det derimot sterkt. Til tross for synkende PC-salg verden over, vokste den kinesiske elektronikkprodusenten med over 14 prosent når det gjaldt salg av datamaskiner i fjor.

Nå kan det altså se ut som at de to selskapene vil inngå en allianse.

Sharp i motbakke

Sharp har satset stort på TV-markedet – bokstavelig talt. De har blant annet lansert en 80 tommer stor TV i Norge, som vi testet i fjor. Japanerne har også gitt ut et monster på hele 90 tommer.

Lenovo er mest kjent for å satse på datamaskiner, og dyttet ut et par griselekre bærbare PC-er i 2012.

Vi har tidligere meldt at det kinesiske selskapet ville lage en «billig smart-TV for folket» sammen med Marvell, og nå satser de sannsynligvis videre på TV-produksjon sammen med Sharp.

50-50

Samarbeidet vil først og fremst rette seg mot det kinesiske markedet. Ifølge Nikkei er det snakk om en virksomhet hvor begge selskapene eier 50 prosent hver.

Lenovo skal angivelig overta Sharps LCD-fabrikk i den kinesiske byen Nanjing, mens Sharps øvrige fasiliteter i Kina kommer til å inngå i det felles selskapet.

Sharps japanske fabrikker skal levere panelene til TV-ene, og varene skal fortsatt bære Sharp-navnet – også de som blir solgt i Kina.

(Kilder: Nikkei, The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen