TEST: Sharp Aquos LC-70LE836S

Test Sharp Aquos LC-70LE836S

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Vi har testet en massiv 3D-TV

Sharps LED-TV på hele 70 tommer er noe for seg selv.


Nettløsningen.
Nettløsningen.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Brukervennlighet

Fjernkontrollen.
Fjernkontrollen.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Fjernkontrollen som kommer levert med Sharp Aquos LC-70LE843S ligner veldig på den som kom levert med 80-tommeren LC-80LE646S, og har et brukervennlig design.

Fjernkontrollen er oversiktlig. Sharp har plassert de mest brukte funksjonene som volum og kanalbytte på midten, slik at de er lett tilgjengelige. På undersiden av fjernkontrollen er det en fortykkelse som gjør at den ligger ekstra godt i hånden under bruk.

Knappen for å slå på og av 3D-funksjonen er også plassert ved midten av fjernkontrollen. Du kan dermed bytte mellom 2D og 3D uten å måtte begynne å lete så alt for mye etter knappen på fjernkontrollen.

Menyen til Sharp er lik de andre modellene, men kan være litt forvirrende med sine forkortelser, slik som tidligere har sett med 80-tommeren vi testet. Ved å la et menypunkt være belyst i noen sekunder, så kommer en bredere forklaring om hva en funksjon betyr eller gjør, så med litt tålmodighet vil du kunne lære deg litt mer om menypunktene.

Ikke den beste nettløsningen

I esken til TV-en ligger det med en «dongle» som brukes for å koble opp TV-en trådløst til Internett. Dette var den samme løsningen som vi fant sammen med 80-tommeren LC-80LE646S fra Sharp. Fler og fler av konkurrentene har i dag Wi-Fi innebygget, Sharp ligger dermed litt etter her. Har du likevel en router i nærheten, så anbefaler vi å koble til TV-en til med nettverkskabel, da dette gir deg en mye mer stabil tilkobling.

Nettløsningen.
Nettløsningen.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

For å surfe på nett med TV-en går du til «Aquos Net+» i menyen. Sammenligner du med nettløsningene du finner hos for eksempel LG eller Samsung, så er ikke Sharp sin løsning like innholdsrik. Både Samsung og LG satser mer på funksjonaliteten når det kommer til nettløsninger, så hos dem vil du finne langt flere applikasjoner enn hos Sharp. Produsenter som Samsung og LG har også fått på plass bedre løsninger for leie av film. Sharp sin nettløsning ligner egentlig mer på de tidligste generasjonene nettløsninger vi så fra de andre produsentene.

Nettleseren er i seg selv helt grei. Det er ikke den kjappeste vi har prøvd, men heller ikke den tregeste. Til mye mer enn lesing av nettaviser og generell surfing på internett vil du nok ikke bruke denne. All tekst må skrives ved å bla rundt på et skjermtastatur med fjernkontrollen, noe som blir for tungvint til mer avansert nettbruk.

Tilkoblingene.
Tilkoblingene.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Tilkoblinger

På baksiden har Sharp fått plassert det meste du skulle trenge av innganger. Plasseringen av inngangene er lik den vi fant på 80-tommeren fra Sharp. Fire HDMI-innganger, tre USB-innganger og de fleste typer analoge innganger du skulle ha behov for. Alle HDMI-inngangene er plassert ut til siden, og det samme er den ene USB-inngangen.

Har du en eldre spillmaskin som Nintendo Wii, eller en eldre PC du skal koble til via noen av de analoge inngangene, så er disse plassert rett ut på baksiden av TV-en. Skal TV-en henges helt flatt på veggen, så må du være klar over at det kan bli litt trangt om du skal koble til noe med analoge kabler.

Bli med på neste side, og se nærmere på bildekvaliteten.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen