Shanghai er klar

AMD har fullt fokus på å få Shanghai ut av døren så raskt som mulig. Dette er nemlig selskapets første 45 nm serverprosessor og denne leveransen har AMD ganske enkelt ikke råd til å feile på.

Barcelona ble lansert åtte måneder for sent pga. diverse produksjonsproblemer og bugs, noe som har gitt Intel sjansen til å bygge seg opp på Xeon og Core 2 Quad.

AMD har derfor ikke et eneste sekund å miste, spesielt siden Intels Core i7-prosessorer forventes om noen få måneder.

Talsmenn for AMD fremstiller Shanghai som svært energieffektiv og at den har bedre ytelse (20 prosent) enn Barcelona. Cache-størrelsen er økt fra 2 til 6 MB, noe som også gjør monn for ytelse ved tung serverlast.

Ved årsskiftet vil samme arkitektur som brukes i Shanghai også blir brukt i desktopsegmentet med Deneb-prosessoren.

AMDs første sekskjerneprosessorer kommer om et års tid under kodenavnet Istanbul. Etter dette (2010) opererer selskapet med Sao Paulo som får et uvisst antall kjerner og kanskje også en integrert grafikkbrikke?

Intels sekskjerne Xeon-prosessorer har allerede blitt lansert og blir tilgjengelig i servere i høst. Sammen med høyere ytelse økes dessverre også effektforbruket, noe som gjør at disse ikke passer for alle.

Forhåpentligvis klarer AMD å bite seg fast med Shanghai i firekjernesegmentet siden prosessormarkedet definitivt har godt av å ha minst to aktører som konkurrerer.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen