SGI (Rackable) viderefører Itanium

Etter at Rackable Systems kjøpte opp den "gamle kjempen", Silicon Graphics, og senere byttet navn til SGI, er det mange som lurer på hva som skjer videre med serverporteføljen.

Det har spesielt blitt stilt spørsmål til Altix-serien med Itanium-prosessorer siden inntrykket av Itanium-fremtiden er ganske "vinglete", mest på grunn av Intels evne til alltid å måtte utsette viktige Itanium-lanseringer.

Ifølge en talsperson for nye SGI er imidlertid planen klar: SGI kommer til å supportere Itanium og venter i spenning på "Tukwila" (som egentlig skulle vært lansert i fjor). Det ble imidlertid ikke bekreftet at selskapet definitivt kommer til å ta i bruk "Tukwila".

Videre kommer man til å fortsette satsningen på standard x86-prosessorer fra Intel og AMD, men det ser faktisk ut som om sistnevnte får litt ekstra oppmerksomhet fordi man vil ha Opteron inn i Altix ICE-bladserverne.

Intel "Nehalem" blir naturlig nok en viktig del i SGIs kommende servere og representerer også backup-planen dersom Itanium på et eller annet tidspunkt skulle slå ut feil.

Vi venter fortsatt på den første fullstendig kombinerte x86/IA64-prosessoren. Trolig er det dette som skal til for at Itanium virkelig skal ta av.

Beskjeden til SGIs Itanium-kunder er foreløpig enkel: dere er på en plattform som videreutvikles og har en fremtid hos SGI!

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen