SGI-kjøp godkjent

Rackable Systems er strengt tatt en nisjeleverandør i servermarkedet. Selskapet har spesialisert seg mot hostingleverandører kom nylig med et bud på den tidligere kjempen SGI (Silicon Graphics).

Oppkjøpet ble annonsert 1. april, men måtte igjennom en del offentlige instanser før det kunne godkjennes. SGI ser ut til å bli overtatt for 42,5 millioner dollar, noe som knapt er 1/3 av det Rackable selv påstår å ha på bok.

Det er fortsatt litt uvisst hvordan Rackable søker å utnytte oppkjøpet av SGI. Sistnevnte har nemlig vært sterkest innenfor superdatamaskiner, mens Rackable i stor grad satser på sine egne formfaktorer med stor tetthet av CPU, minne og disk.

I skrivende stund baserer samtlige av Rackable sine servermodeller seg på prosessorer enten fra AMD eller Intel. Med SGI i porteføljen kan det kanskje være på gang noen spesialsystemer med litt annen arkitektur? Rackable overtar trolig de avtalene SGI allerede har, noe som har en betydelig verdi.

Med en fyldig bankkonto og investeringsvilje fra Rackable ser det faktisk ut som om dette har potensiale til å bli en suksess!

(Kilde: Rackable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen