TEST: Sexy og maskulin Walkman-mobil
Test

Sexy og maskulin Walkman-mobil

Testresultater

Sony Ericsson W910i

Positive ting Stor skjerm, god lyd, klokkeradio, HSDPA, EDGE, A2DP
Negative ting Svakt kamera, litt glatte taster.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Sony Ericsson W910i

Positive ting Stor skjerm, god lyd, klokkeradio, HSDPA, EDGE, A2DP
Negative ting Svakt kamera, litt glatte taster.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Slank og lekker med presis slidemekanisme og råbarskt utseende, kombinert med nyheter i programvaren og en ekstra stor og klar fargeskjerm – her er det lett å forelske seg!

Vi har hatt gleden av å bruke Sony Ericsson W910i en god stund allerede. Nå dukker den opp i butikk, og vi spår at mange unge mennesker vil måtte skrive om ønskelista si før jul. 

Maskulin
Designen på W910i er spesiell. Dette er en flat slidemodell med nokså maskulint preg. Ved første øyekast kan den virke ganske enkel i sin utførelse, men om du ser nærmere etter vil du finne en rekke knapper og detaljer.

Blant annet har den en egen walkmanknapp på toppen. Denne har samme funksjon som knappen tidligere Walkman-modeller har oppe på venstre side. Over skjermen sitter to egne knapper som har litt ulike funksjoner avhengig av hva du bruker mobilen til. I hvilemodus vil den ene knappen hente en liste med filene dine, mens den andre henter bildene du har tatt. 

Svakt kamera
Kameraet er muligens telefonens svakeste punkt. Vi hadde nok ventet oss at en så rå musikkmobil også hadde et kamera på 3,2 megapiksler, men nei. Her sitter en ribbet utgave av det ”gamle” 2 MP-kameraet som Sony Ericsson har brukt i et par år nå. Ikke har det kameralys, og ikke har det autofokus.

Så er det også som musikkmobil at W910i skal vinne tilhengere. Og maskinvaren spiller musikken på en ypperlig måte. Her er lite støy og forvrengning, og vi kan kjøre nokså tungdrevne hodesett uten at W910i kneler. 

Tiltsensor
Programvaren for musikkspilling minner om den som sitter i toppmodellen W960i, men siden W910i er en ”vanlig” mobiltelefon uten trykkfølsom skjerm, så er det naturlig nok noen forskjeller i brukergrensesnittet.

En nyhet i W910i er sensoren som ser hvilken vei du holder telefonen. Vender du den dreies skjermbildet automatisk. Det fungerer riktig nok ikke i alle applikasjoner, men er veldig greit om du ser film eller bilder. I musikkspilleren har det mindre praktisk nytte. 

Taster
Tastene på W910i vil det ganske sikkert være delte meninger om. Tastene er flate og glatte, men samtidig store. Dermed går tastingen greit, selv om vi godt kunne tenkt oss litt bedre respons, friksjon og markering av de enkelte tastene. 

Rist deg en låt
W910i første mobilen der du kan riste deg frem eller tilbake i spillelista. Vi må innrømme at vi ikke fikk det til å virke før vi hadde tatt en ekstra kikk i bruksanvisningen. Det viste seg at vi måtte holde musikk-knappen på toppen av mobilen inne mens vi vippet telefonen frem eller tilbake med en rask håndbevegelse. 

Fordelen er at det virker også når du ikke er inne i musikkmenyene. Er du i musikkmenyen er det langt enklere å trykke en gang på høyre eller venstre side av navigasjonsknappen. 

Menyer
Telefonens menyer er raske og gode, men om du blar raskt i bilder eller filer vil du kunne oppleve noe lagging. Det er imidlertid ikke så mye at det virker sjenerende.

I musikkmenyene har du en rekke muligheter for å sortere og organisere musikken din. Du kan også plassere hver enkelt låt i et diagram etter hvilken stemning du føler den gir. Ut fra dette diagrammet kan telefonen automatisk spille av musikken som passer til humøret du er i. 

PC
Telefonen kan kobles til en PC via USB, og oppfører seg da enten som en Windows portabel mediespiller, eller som en masselagringsenhet (disk). Du kan også sette telefonen i utskriftsmodus (PictBridge) og skrive ut bilder direkte på en skriver uten å gå veien om en PC.

Den innbygde høyttaleren er i svakeste laget med tanke på at dette er en musikkmobil. Skal du ha glede av musikken må du bruke hodesett. Hodesettet som følger med er av de bedre når det gjelder lyd, men vi savner fjernkontroll på ledningen. Ørepluggene kan byttes med andre hodesett som har 3,5 mm plugg. 

Active Sync
For den som vil bruke mobilen til litt mer enn musikk kan det være greit å merke seg at den har innbygget støtte for Active Sync. Har du e-post på en Exchange Server kan du få den levert som push til mobilen (overføres til mobilen med det samme den er kommet til serveren). På samme måte slipper du å endre kontaktinformasjon eller avtalebol på mer enn ett sted. Endrer du det på mobilen endres det automatisk på alle enheter du synkroniserer mot samme konto på serveren. 

E-postleseren fungerer overraskende bra, selv om telefonen har store begrensninger i forhold til hva slags vedlegg som kan vises. 

Spill
Telefonen har tre spill, hvorav det ene er Lumines Block (Tetris-liknende), det andre er Marble Madness der du styrer en klinkekule gjennom en labyrint ved å vippe på mobiltelefonen, og det tredje er et bilspill (V-Rally 3D). Grafikken i spillene er meget god.

Telefonen leveres med et minnekort på 1GB. Synes du det blir snaut kan du bytte til større kort. Vi kjøpte et 4 GB M2 minnekort i en nettbutikk og betalte ca 500 kroner for dette (oktober -07). Sammen med telefonen kommer også en USB-adapter med plass for minnekortet, så du kan flytte filer raskt mellom PC og minnekort. 

Klar for kjappe nett
Vi gleder oss også over at telefonen støtter både Edge og Super-3G, slik at du alltid får den raskeste nedlastingshastigheten som er tilgjengelig i mobilnettet der du er.

Sony Ericsson W910i må finne seg i å være lillebroren til musikkmonsteret W960i, som har 8GB innbygget minne, Symbian operativsystem og trykkfølsom skjerm. Men er du først og fremst ute etter en lett og enkel mobiltelefon med mange funksjoner og god musikkspiller kan W910i være et smartere valg.

Her kan du laste ned brukerhåndboken for W910i  i norsk utgave og engelsk utgave .

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen