Sexinfo på SMS

De fleste ungdommer har i dag mye kunnskap om temaer som seksualitet, prevensjon og kjønssykdommer. Verre er det for mange innvandrere, som kommer fra områder i verden hvor slike temaer er tabubelagt.

Dette ønsker Danmark nå å gjøre noe med. For å gi innvandrere flere opplysninger om sex, prevensjon og kjønnssykdommer, har Center for sex og samfunn besluttet å starte opp en landsdekkende SMS-tjeneste for landets unge mennesker.

Ved hjelp av tjenesten kan alle unge, både med dansk og utenlandsk bakgrunn, få svar på spørsmål om alt de lurer på rundt sex. Tilbudet med opplysnings-SMS har vært tilgjengelig tidligere, men da kun på utvalgte steder i Danmark. Tjenesten ble svært så populær.

I følge prosjektkoordinator Anne Sofie Fraenkel, har tjenesten blitt så populær på grunn av to ting. For det første er tjenesten enkel å bruke, siden de fleste vet hvordan de skal sende og motta SMS. For det andre er man anonym. Tjenesten skal ha blitt spesielt populær blant innvandrerungdom, nettopp på grunn av anonymiteten. Innvandrerungdom som enten ikke får lov eller tør å snakke om sex med venner, får nå mettet sitt informasjonsbehov ved hjelp av noen få tastetrykk.

(Kilde: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen