Sex-reklame på mobilen

De sidene aviser og liknende har satt av til sex-reklame kan du velge å bla kjapt forbi, men når det tikker inn meldinger som ”Hør min hete natt med presten og en venninne” på mobiltelefonen er det vanskeligere å bare overse det.

Denne og flere andre, saftige sex-reklamer har den siste tiden tikket inn på norske mobiltelefoner. Uønskede invitasjoner om å høre på, og å delta i grisesamtaler er så upopulært at Forbrukerombudet har grepet inn i saken. Det skriver Avisenes Nyhetsbyrå.

Grovt
Meldingene Nattavisen sender ut omtales som grove og trakasserende. Forbrukerombudet har fått flere klager på Nattavisens sex-reklame, og griper nå inn for å få en stopp på de seksuelt ladde meldingene.

– Vi har fått inn flere klager på dette, og har hatt korrespondanse med selskapet som sto bak utsendelsene. De lovte å rydde opp, men klagene fortsatte å komme, sier jurist Petter Ravne Bugten hos Forbrukerombudet til Avisenes Nyhetsbyrå.

På avveie
Noen av klagerne sier de ikke skjønner hvordan nummeret deres har kommet på listen til Nattavisen, og andre påpeker at det meldingene fort kan havne hos mindreårige som slett ikke skal ha meldinger om hva presten gjør når mørket har senket seg.

- Det var ganske grove meldinger. Jeg opplever det som sex-trakkasering, sier en mann fra Bergen som ikke ønsker å stå frem med navn.

Han forstår ikke hvordan nummeret hans har dukket opp på listen til Nattavisen, og reagerer sterkt på meldingene han har mottatt.

Nordisk Nettmagasin står bak Nattavisen, og har forsvart sexmeldingene. De mener kunder som har bestilt andre mobiltjenester har samtykket til å motta informasjon på SMS.

Etter kritikk og tvangsgebyr fra Forbrukerrådet har de allikevel valgt å stoppe utsendingen av sex-reklame.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen