Sex-info på mobilen

– Jeg tror veldig mange voksne, de som er redd for å gå i bokhandelen og kjøpe sexbøker vil finne ut at å få MMS på mobiltelefonen er et alternativ til å gå og lure i all evighet på spørsmål om sex uten å få svar, sier Gro Isachsen.

Deler inntekten
Teknisk sett er det Eurobates som sørger for at mobilbrukere nå kan bestille svar på spørsmål om sex fra Gro Isachsen. Telenor og NetCom stikker av med halvparten av inntektene på 30 kroner for MMS-svar og 10 kroner for SMS-svar. Resten deles av forfatteren, Eurobates, annonsører etc. I verste fall kan inntekten fra en 10-kroners SMS komme ned i 38 øre til Gro.

Svarene er ferdigskrevne og kan bestilles ved å sende GROSMS eller GROMMS til 1938 med et nummerert spørsmål bak.

Oversikt over spørsmålene kan folk få ved å sende GROTEMA til 1938 eller lese dem på nettstedet www.seksualitet.no eller via annonser på nett og papir.

Bok også
Samtidig med lanseringen av spørsmåls-siten lanserer Gro Isachsen også sin tredje bok med samme navn som tjenesten: Spør Gro om sex. Den første boka hennes, Sex Jatakk, har solgt i 25.000 eksemplarer i Norge – noe som er ti ganger mer enn det som er vanlig for fagbøker.

– Vi har ingen estimater på hvor mange som vil benytte tjenesten, spør oss om et par måneder, sier Ellef Ansnes, også tilknyttet samme firma som Gro Isachsen, sexologen.no.

Isachsen forteller at bøkene hennes har solgt svært bra på Internett, men dårligere i bokhandlene.

Diskret?
– Jeg tror dessverre det fortsatt er slik at folk kvier seg for å gå inn i en bokhandel og kjøpe ei bok der det står SEX med store bokstaver på forsiden. Folk som bestiller boka spør fortsatt om den kommer i diskret forsendelse – og det gjør den – men det viser hvor kort vi er kommet her til lands når det gjelder åpenhet rundt seksualitet. Synd, sier Isachsen med et sukk.

Spørsmålene er basert på henvendelser til Gros hjemmeside og sexologpraksis, samt spaltistvirksomhet i Dagbladet og ViMenn, der hun også svarer på spørsmål om sex.

Svarene folk får fra tjenesten er opp til to meldinger lange på SMS, mens de kan være tilsvarende 2-4 A4-sider med stoff i tillegg til bilder via MMS.

Oppdateres
– Vi vil hele tiden legge ut nye spørsmål og svar. I dag er det 100 spørsmål tilgjengelig av en base på flere hundre vi har tilgjengelig. I tillegg kan folk legge inn tips til nye spørsmål på nettstedet vårt. Vi lover ikke å svare alle, men de mest interessante tar vi med, sier Gro.

Fra nettstedet deres vil det også være mulig å sende meldinger til andre enn sitt eget mobilnummer. Det betyr at hvem som helst kan sende et svar til venner om temaer de mener de kan ha bruk for svar på.

– Vi innser at dette kan misbrukes til å sende meldinger med sex-info til folk som blir forlegne av dette. Uansett kan jo folk hente meldinger ned til seg og sende videre. Vi ser ikke at det er mulig å begrense dette, men presiserer at seksualitet er noe som mange mener er privat og ber folk bruke vettet når de sender til andre, sier Gro.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen