Sex, surrealisme og synd

Filmbiografier har spesielt i løpet av de siste årene vist seg som en lukrativ bedrift hvor publikum strømmer til kinosalene og hvor det i flere tilfeller har vanket Oscar-nominasjoner.

Blant politikere og rockestjerner finner vi også flere kunstnere som er blitt skildret på film: Frida Kahlo og Diego Rivera ("Frida", 2002), Pablo Picasso og Henri Matisse ("Surviving Picasso", 1996), Jean Michel Basquiat og Andy Warhol ("Basquiat", 1996). Nå er turen kommet til den store mesteren innenfor surrealismen, Salvador Dali. Variety melder at det er Antonio Banderas som skal ikle seg bart og pensel.

Dali vil kunne gli rett inn i samlingen av kunstnerportretter på film.
Dali vil kunne gli rett inn i samlingen av kunstnerportretter på film.


Fra suksess til skandale

Filmprosjektet skal ha den enkle tittelen "Dali" og i registolen finner vi Simon West, som fra før har den høytflygende actionfilmen "Con Air" på samvittigheten. At enkelte vil grine litt på nesa over tanken på at en regissør som West hører hjemme på settet til en film som "Dali" er neppe til å unngå. Men Variety melder at West har jobbet på prosjektet siden 2003, så det er liten tvil om at han brenner for det.

West skal etter sigende dekke en viss periode av Salvadors liv, Fra han ankom USA og hvor det sies at han erobret landet gjennom en kombinasjon av sex, surrealisme og synd, en oppskrift som burde gå rett hjem i Hollywood. Til slutt skal oppholdet hans ha endt i skandale og misforståelser.

Antonio Banderas skal spille Salvador Dali. Hvilke andre navn som vil dukke opp på rollelista er enn så lenge uklart.
Antonio Banderas skal spille Salvador Dali. Hvilke andre navn som vil dukke opp på rollelista er enn så lenge uklart.


To filmer om Dali

I sentrum for filmen vil Dalis forhold til sin kone, inspirasjonskilde og manager, Gala, stå i sterk kontrast til hans utsvevende livsstil. Regissør West skal etter sigende benytte seg av en kombinasjon av CGI og musikk for på denne måten å forsøke fange inn Dalis unike kunstneriske øye.

Filminnspillingen skal starte opp i 2009 og dette blir den andre filmen om Dali på kort tid. Fra før er "Little Ashes" blitt ferdig innspilt, med Robert Pattinson i hovedrollen som en ung Dali. "Little Ashes" er fremdeles ikke blitt distribuert og venter på endelig dato.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen