Setter turbo på bildene

Det svenske selskapet Scalado har siden oppstarten i 2000 spesialisert seg på programvare for kameratelefoner, og satser nå hardt på bildeplattformen CAPS.

I CAPS-plattformen har selskapet integrert en teknologi kalt Random Access JPEG (RAJPEG). Denne skal sette fart på bildefremvisningen på mobilskjermen i Symbian-telefoner.

– Ti ganger raskere bildebehandling
Ifølge teamleder for utviklingen av CAPS, Jerker Bergenek, vil RAJPEG-teknologien gjøre det mulig å bla mellom høyoppløste bilder på mobilskjerrmen over ti ganger raskere. Bildebehandling vil også gå langt raskere.

– En mobilskjerm i dag har lavere oppløsning enn bildene du har tatt med mobilkameraet. Dermed er det nødvendig å skalere ned bildet for å vise det på skjermen. Med RAJPEG-teknologien skaleres kun den informasjonen som er nødvendig for å vise bildet på en mobilskjerm. Dette krever kun en femtiendedel av prosessorkraften som trengs for å skalere ned all dataen i bildet, slik tradisjonelle bildeplattformer gjør, forklarer Bergenek til amobil.no

Mer effektiv forstørrelse
– Å forstørre bilder man har tatt med en telefon går ofte tregt. Med RAJPEG registreres først den delen av bildet man vil zoome inn på. Deretter klippes denne ut, slik at telefonen kun trenger bearbeide dataen i denne delen av bildet, noe som går mye raskere, forteller Bergenek.

RAJPEG er allerede patentert, og Scalado skal allerede være i dialog med forskjellige mobilprodusenter om bruk av teknologien.

(Kilde: Scalado)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen