Setter ned prisen på Xeon MP

Originalt var prisendringen ikke forventet før 18. april, men Intel har tydeligvis ingen grunn til å vente og satte i går ned prisen på Xeon MP 2,0 GHz. Det ble også satt en aldri så liten historie ettersom 856 amerikanske dollar er den laveste prisen Xeon MP har blitt solgt for. Hvorvidt det faktisk er billig, kan man vel uansett diskutere.

AMD har utvilsomt skapt problemer for Xeon-serien med Opteron - ikke bare fordi AMD-prosessoren også jobbet på 64-bits, men fordi den er generelt billigere og i mange oppgaver også raskere.

Den største fordelen til Xeon er imidlertid den store støtten som finnes fra diverse operativsystemer og applikasjoner, mens den for Opteron i mange tilfeller er på beta-stadiet.

Det forventes flere Xeon-prosessorer fra Intel i løpet av året og "Nocona" har skrudd forventingene høyt. Prisendringen kan nok også være et virkemiddel for å forberede "Nocona" lanseringen, som vil skje på et tidspunkt i 2. kvartal. Den største nyheten med "Nocona" er selvfølgelig utvidelsene til 64-bits prosessering. I tillegg har man økt størrelsen på cache. Prosessoren vil ha 800 MHz systembuss og siste skrik innen Hyper-Threading teknologi.

Med kraftig konkurranse fra Opteron er det nok dermed duket for en ny priskrig dersom Intel er villig til å sette ned prisene. Til informasjon kan det nevnes at selv etter endringen på Xeon MP 2,0 GHz ligger tilsvarende Opteron fortsatt lavere på prislista.

 

(Kilder: AMD, Intel, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen