Setter barnelås på mobilen

Jupiter Research har gjennomført en undersøkelse som konkluderer med at foreldre til barn i tenårene føler et sterkt behov for å kontrollere barnas mobilbruk. I tillegg ønsker de å kunne holde et øye med hvor de håpefulle befinner seg. 

Les også:Disney gjør det lettere å spionere
- Er du gammel nok, da? 
Privatlivets død

Nå åpner AT&T en tjeneste der forelder mot å betale en avgift på ca 30 kroner måneden kan sette grenser for hva mobilen kan brukes til. Eksempelvis kan foreldre blokke for enkelte nedlastinger, eller for når på døgnet barna skal ha mulighet for å ringe. Foreldrene kan også sette grenser for hvor lenge barna kan snakke i mobilen i løpet av en dag.

Det er første gang en teleoperatør åpner for en slik tjeneste. Fra tidligere har Verizon og Sprint lansert tilbud om sporing via A-GPS (Assisted GPS) som kombinerer GPS og posisjonering i mobilnettet for å gi foreldre oversikt over hvor barna befinner seg – også om de er inne i bygninger. 

Varsling
Sprint tar 60 kroner per måned for å fortelle hvor barna er. Verizon lanserte sist sommer en tjeneste der foreldre i tillegg kan få varsel dersom barna beveger seg ut av en valgt sone, eller dersom de beveger seg mot et styed der de ikke får lov til å være. Denne tjenesten koster om lag 120 kroner måneden.

Men det er fremdeles ingen som kombinerer de to tjenestene, melder Redherring.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen