Sett iPhone på en Leica

Sett iPhone på en Leica

Noen ganger dukker det opp interessante ideer som noen bør se nærmere på. Denne ganen er det designfirmaet Black Design Associates som har tegnet et Leica i9-kamera med plass for å sette inn en iPhone. Telefonen fungerer da som skjerm, lagring og nettverksforbindelse samt at du bruker den for å styre de fleste funksjoner i kameraet via en egen app.

Inn smetter telefonen, og vips har du et telefonkamera.
Inn smetter telefonen, og vips har du et telefonkamera.

Verken Leica eller Apple har hatt noe med designkonseptet å gjøre, men designerne ser for seg et kompakt Leica-kamera litt tilsvarende X1 med en bakside der du kan skyve inn en iPhone. Baksiden skal være utskiftbar når nye iPhone-modeller kommer. Det nevnes ikke noe om telefoner fra andre produsenter.

Les mer og Leica X1 og M9

Det hevdes av kameraet også kan brukes som et kraftig etui for telefonen. Det blir kanskje litt stort, og personlig ville jeg vel heller latt en iPhone ta støyten for en Leica enn omvendt. Men liker du å snakke inn i kameraet ditt heller enn i telefonen, er dette sikkert smart.

Det nevnes en mulig pris på $1000, noe som er billig for en Leica. Men man kan jo spare enkelte deler, noe som gjør kameraet billigere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen