Sett bilder på kartet

Det norske firmaet New Generation Communication har åpnet prøveutgaven av et nettsted ved navn Geolog.com. Nettstedet gjør at du kan ta bilder med mobilen din, for så å legge de ut på din egen bloggside. Bildet markeres i et kart som du deler med andre, eller har helt for deg selv.

Les mer:
- Beveg deg med Nokia
- Alt-i-ett-tjeneste for mobilen
- HTCs nye GPS-lekkerbisken

Dersom du nettopp har spist en deilig middag på en flott restaurant, og vil gjerne dele dette med venner, kan du knipse et bilde, gi terningkast på restauranten, og vise på kartet hvor denne restauranten ligger. Ikke bare bilder, men også video kan lastes opp på denne måten.

Dersom du bruker en N95 (som da har GPS innebygd) vil bildet bli merket (geotagget) med koordinatene fra posisjonen du befant deg på da du tok bildet. Bildene vil automatisk bli lenket opp til kartet på riktig plass. Du kan også lenke inn bildet til et kart manuelt, dersom du ikke har en mobil med GPS.

Foreløpig er det ikke støtte for annet enn enkelte Nokia-modeller, men dette vil bedre seg etterhvert.

- Vi har sterk tro at GPS vil være en integrert og viktig del av fremtidens mobiltelefoner, og at behovet for relevante tjenester i tilknytning til dette vil øke. New Generation Communication ønsker å vise at posisjonering ikke bare handler om navigasjon og måten vi beveger oss på, men at det også handler om måten vi kommuniserer på. Vi arbeider derfor for å tilrettelegge for at folk kan kommunisere ved hjelp av geografisk posisjonering, skriver firmaet på sin egen side.

Det er ingen tvil om at dette ser ut til å være et spennende prosjekt, men det er tydelig at siden er fremdeles på beta-stadiet, med begrenset funksjonalitet. En kjapp test kunne blant annet avsløre at den manuelle geotaggingen ikke fungerte helt optimalt på nettstedet. Sjekk selv på www.mygeolog.com

Mygeolog er heller ikke de eneste som tilbyr denne tjenesten. Blant annet har det velkjente nettstedet flickr.com en liknende tjeneste som lar deg geotagge bildene du har lastet opp, i tillegg til bloggfunksjonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen