TIPS: Sett ruteren på rett sted
Tips

Sett ruteren på rett sted

Det skal ikke være nødvendig å leve med dårlig nettverksdekning i heimen.

For trådløse nettverk må det gjerne litt kløkt til for å få radiobølgene til å nå ut til alle kåkens kriker og kroker. Hvis du da ikke bor i et bøttekott eller en leilighet til under to millioner i Oslo, blir plasseringen av ruteren viktig.

Et godt utgangspunkt er å sette ruteren så midt i bygget som mulig – gjerne litt opp i høyden. Hvis nettlinja din kommer inn i enden av huset, bør du da vurdere å strekke en nettverkskabel derfra til en mer egnet plass.

Men du må selvfølgelig også ta hensyn til hvor du som regel befinner deg. Det er liten vits i å ha god signaldekning på loftet hvis du vanligvis sitter i kjellerstua.

Mange kilder til signaltap

For trådløse signaler er det slik at styrken svekkes over avstand. Men innendørs er det viktigere å tenke på at det også taper seg ekstra mye når det går gjennom vegger, gulv eller faste objekter. Massen spiller også inn – en tynn trevegg vil by på mindre signaltap og problemer enn en tykk murvegg.

Merk deg også at signalene går i en rett linje, så hvordan vinkelen på vegger og objekter står i forhold til plasseringen vil også spille en rolle.

WiFi påvirkes naturligvis også av andre trådløse signaler. Ting som trådløse hustelefoner og faktisk gamle mikrobølgeovner kan være slike syndere – prøv å flytte litt på utstyret dersom du tror dette kan være årsaken.

Naboenes trådløse nett kan selvfølgelig også virke inn, men der bestemmer jo ikke du. Tips for å slippe unna problemer med konkurrerende nabonett skal vi komme tilbake til.

Få flere tips

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen