Sesongavslutningen av House filmet med speilrefleks

Greg Yaitanes, seriens regissør, bekreftet allerede 10. april at sesongavslutningen av den populære tv-serien i sin helhet ville bli filmet med Canons 5D Mark II. På en twitter-tråd har han svart på spørsmål fra nysgjerrige seere. Der trekker han frem fordeler, som de nye mulighetene speilreflekskameraene gir i forhånd til filming med svært lav dybdeskarphet, samt den økte tilgjengelighet 5D Mark II gir under filming i trange rom. Yaitanes tror speilreflekskameraene har en fremtid innen filmbransjen.

Samtidig opplyser han om utfordringer med fokuseringen. Ikke overraskende, siden speilreflekskameraenes linser sjeldent har like store muligheter som ekte videokameraer til å fininnstille fokusen. Men linser tilpasset filmbruk skal allerede være i utvikling, ifølge regissøren.

Fastobjektiver fra Canon, samt 24-70mm og 70-200mm linser ble tatt i bruk under innspillingen. Selv om mesteparten av episoden ble filmet med skulderrigg, ble visse deler utrolig nok filmet uten noen form for stabiliserende kamerarigg eller stativ - forhåpentligvis var kameramannen stødig på hånda.

Sesongavslutningen ble produsert i en oppløsning på 1920x1080(full HD), med 24 bilder i sekundet. De første minuttene kan ses under, dog i en noe lavere bildekvalitet.Speilreflekskameraene har blitt mer og mer populære i filmsammenheng den siste tiden. Produsentene av komedieshowet Saturday Night Live har byttet ut de tradisjonelle filmkameraene på noen av sine produksjoner, og i andre halvdel av 2010 kommer den første spillefilmen spilt inn kun ved bruk av speilrefleks noensinne - Searching for Sonny.

Les også: Kongen av fullformat?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen