SEs 2005-modeller avslørt?

Sony Ericsson har vært taus på lanseringsfronten den siste tiden. Mens Nokia og Samsung har lansert nye telefoner på løpende bånd, har den svensk-japanske produsenten prioritert porteføljen for neste år. Mange har derfor spekulert på hva selskapet har brygget på i det skjulte.

Nå har det dukket opp bilder på nettet av det som skal være tre av selskapets kommende modeller. Det til tross for at selskapet skjerpet sikkerhetsrutinene etter at bilder av K700i og S700i dukket opp før lansering i begynnelsen av året.

Denne gangen er det to lavprismodeller som får se dagens lys, og det er ikke til å unngå å legge merke til at Sony Ericsson ønsker å videreføre suksessen fra selskapets bestselger T610. Sistnevnte fases ut i skrivende stund, og i følge flere kilder vil den nye modellen "Kristina" (t.v) , videreføre suksessen med en salgspris på rundt 1500 kroner.

For denne prisen skal kjøperen ifølge ryktene få både VGA-kamera, polyfoniske ringetoner med 40 kanaler og en fargeskjerm med oppløsningen 128 x 128 punkter. Hva fargedybden er eller hvilken skjermtype det er snakk om er usikkert noe som også gjelder for mengden innebygget minne i telefonen. Ellers skal modellen også ha støtte for Java, WAP og MMS.

Telefonen skal ifølge de samme ryktene komme på markedet allerede i første kvartal til neste år, og er ventet å få modellnavnet K300i.

Den andre modellen, som har fått kodenavnet "Karin", virker som et heller originalt utspill fra Sony Ericsson. "Karina" trolig vil være den første fra selskapet i klassisk design med utskiftbare deksler. Modellen vil har en ytre antenne i samme fasong som antennen på kamskjellsmodellen Z200.

På spesifikasjonsfronten stiller visstnok "Karina" ganske jevnt med "Kristina". Det retter seg allikevel litt usikkerhet rundt skjermoppløsningen på "Karina". Mens noen hevder at modellen er en mer teknologspekket versjon av Sony Ericssons J200 med en skjermoppløsning på 128 x 128 punkter, hevder en kilde vi har vært i kontakt med at skjermoppløsningen er den samme på selskapets T68i - altså 101 x 80 punkter. Dette vil isåfall være svært overraskende ettersom de fleste i bransjen i dag ser denne oppløsningen som ganske foreldet.

Nytt flaggskip etter jul?
Helt til slutt vil vi trekke frem ryktene om Sony Ericssons "Clara", som nylig dukket opp på det russiske mobilnettstedet 'Mobile-review'. Siden har visstnok fått tak i et eksemplar av telefonen, og både bilder og spesifikasjoner har blitt åpenbart de siste timene.

   
Disse knappene tilhører angivelig Sony Ericssons "Clara"

Bildene har vært nedkappet til kun å vise deler av telefonen av hensyn til kilden. Spesifikasjonene har dermot flommet på, og ifølge nettstedet skal telefonen være den foreløpig første telefonen for det europeiske markedet med 2 megapikslers kamera.

Videre skal "Clara" visstnok benytte seg av en helt ny port av annen type enn den vi har sett hos Sony Ericsson hittil. Denne skal, ifølge Mobile Review, ha mulighet for å kobles direkte mot datamaskinen som en USB-disk. Dermed skal man slippe å installere ekstra drivere og programvare for å gå inn på telefonminnet fra datamaskinen.

Blåtann-støtte er selvfølgelig på plass, men denne gang i 1.2-utgave. Denne har en bedre overføringshastighet enn vanlig Blåtann, og gir dermed bedre lydkvalitet på trådløst headsett for eksempel.

Sony Ericssons K700i fikk mye pepper i sin tid for ikke å ha mulighet til å utvide minnet, noe "Clara" visstnok skal ordne på. Da kort av typen Memory Stick Duo, som har en minnekapasitet på opptil 128 MB. I tillegg vil telefonen mest sannsynlig få et internminne på opp mot 100 MB.

Ellers vil skjermen få fargedybden oppjustert til 262 000 farger. Oppløsningen er den samme som i K700i - 176 x 220 punkter.

"Clara" skal komme på markedet i andre kvartal 2005, men prisen er ukjent. Mer informasjon finnes på forumet på nettstedet 'Mobile-Review'. Som vanlig bør man ta rykter som dette med en klype salt før det dukker opp fotografier, eller eventuelt en offisiell lansering fra SE selv.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen