Serversalget øker

Mange serverleverandører var nok kanskje litt bekymret ved begynnelsen av konsolideringstrenden, da man snakket om at systemene skulle bli færre og enklere å vedlikeholde med virtualisering.

Det viser seg imidlertid at serverne på langt nær blir færre som mange hadde trodd, ettersom servermarkedet stadig vokser med jevn hastighet.

HP størst

Ifølge tall fra Gartner Group økte antall leverte enheter med nesten 9 prosent i 3. kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Samme undersøkelse utroper HP til vinneren av dette kvartalet - både når det gjelder omsetning og antall enheter.

Bare i 3. kvartal i år ble det solgt 2,1 millioner x86-servere. RISC-baserte servere utgjorde bare 100 000 enheter (f.eks. Itanium, Sparc, Power).

Større servere

Sammen med virtualisering er det en liten trend at serverne som kjøpes er noe større og kraftigere enn tidligere. Grunnen til dette er at man kanskje trenger litt mer CPU-kraft og ihvertfall mer minne for å kjøre 2-8 operativsystemer på samme boks.

Kjøp av "større servere" er også en god trend for serverleverandørene, som vanligvis har bedre marginer på disse enn de minste servermodellene.

Litt overraskende er det uansett at servermarkedet øker i antall enheter, men kanskje all virtualiseringen bare fører til at vi finner nye bruksområder og er mindre kritisk til hva serverne (virtuelle som fysiske) brukes til.

Ettersom vi kjøper stadig flere servere, vil det bare være et tidsspørsmål når serverrommene er fulle og man må ta i bruk enda mer teknologi for enten å spre lasten over forskjellige fysiske datasentere, bygge nye serverrom eller kanskje utnytte systemene enda bedre.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen