Serveroppdateringer fra Dell

De nye serverne hadde det allerede lekket en del informasjon ut om fra før av, ettersom Dell var en av lanseringspartnerne til Intel da de lanserte de nye Nocona-prosessorene denne uken. Maskinene har som vanlig fokus på små og mellomstore bedrifter sine behover for lave kostnader, rimelig ytelse og det totale fraværet av UNIX:

- Standardiserte Dell-systemer er ryggraden i våre kunders IT-infrastruktur, sier Kjell Arild Sandvik, sjefen for Dells Advanced Systems Group i Norge.

- Mulighetene man får til å kjøre applikasjoner som krever mer minne på de nye systemene våre vil øke kundens tiltro til å gå vekk fra proprietære UNIX-servere og å ta i bruk rimeligere Dell-løsninger.

Felles for serverne er at de bruker Intel Xeon-prosesorer med EMT64 (eller x86-64), PCI Express (som har litt problemer) og Intels Lindenhurst i7520-brikkesett. Dermed får også Dell-servere glede av DDR2-minne og 800FSB. Maskinene kan som vanlig konfigureres opp og ned i mente, og kommer med "integrerte og standardbaserte administrasjonskontroller".

I Norge er den 1U-baserte PowerEdge 1850 tilgjengelig for like over 12000 kroner, og den 2U-baserte PowerEdge 2850 kan skaffes for like under 17000 kroner. Begge kommer ifølge Dell med Windows Server 2003 installert - sammen med det eneste operativsystemet som støtter 64-bits instruksjoner: Linux.

Les mer om de nye PowerEdge-serverne på Dells hjemmesider.


Verdens største produsent av datamaskiner lanserte også tre stykk Gigabit Ethernet-switcher - PowerConnect 5324, 6024 og 6024F. Disse har enda ikke dukket opp på Dells hjemmesider, og lite informasjon finnes om den bortsett fra at de kjører på 1000 mbps og har lag 3-funksjonalitet.

Også serviceavtalen til Dell ble oppdatert i går. Platinum Enterprise service gir bedrifter med behov for det egen "technical account manager" til rådighet, sammen med direktehjelp fra Dells tekniske eksperter.

(Kilde: Dell Norge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen