Serverleverandører støtter AMD

AMD gjør utvilsomt mange serverleverandører en tjeneste denne uken når de annonserer sin første dobbelkjerneprosessor. Dette kan kanskje karakteriseres som den viktigste hendelsen i serversegmentet ettersom systemene vil bli betydelig kraftigere med slike prosessorer.

Hewlett-Packard kommer til å annonsere både rack-montérbare servere og en blad-server. IBM ser faktisk ikke ut til å lansere noen ny server på AMD64-plattformen, men vil tilby å oppgradere den ene serveren de har i dette segmentet med dobbelkjerner. Derimot kommer selskapet til å introdusere en arbeidsstasjon, APro 6217 - som prises fra 3200 amerikanske dollar.

Sun Microsystems har nesten giftet seg med AMD og kommer til å friske opp v40z og v20z med dobbelkjerner. Førstnevnte vil ha veiledende utsalgspris fra 38 995 amerikanske dollar.

AMD vil få nok en "kick-start" i servermarkedet med dobbelkjerner - på samme måte som de gjorde med 64-bits hybrid-prosessorer i 2003. Foreløpig ser det ut som om Intel ikke vil flytte Xeon over på doble kjerner før i begynnelsen av 2006 og Opteron vil selvsagt herje fritt i x86-64-segmentet frem til den tid.

(Kilde: CRN)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen