Servere med "Niagara" i år

Sun Microsystems mobiliserer for fullt og flytter lanseringen av "Niagara" fra 2006 til dette året. Grunnen til dette henger trolig tett sammen med IBMs suksess i Unix-segmentet med Power, noe man naturligvis oppfatter som en trussel.

Servere basert på "Niagara"-plattformen rapporteres dermed å være å bli klar for lansering allerede i år.

Dette betyr at "Niagara" faktisk vil lanseres tidligere enn UltraSparc IIIi+ med 4 MB prosessorcache. "Roadmap" for denne serverprosessoren har vært noe uklar og Sun har fortsatt ikke bekreftet lanseringsdato etter at man har flyttet "Niagara".

Tidligere i år ble det sagt at UltraSparc IIIi+ ville være klar for lansering før årsskiftet, mens siste uttalelser fra Sun bekrefter at tidlig 2006 trolig blir et mer aktuell lanseringstidspunkt.

Prismodellen skal bli svært aggressiv for "Niagara"-servere og man vil rette seg direkte mot IBMs Power-servere i Unix-segmentet - kanskje også OpenPower?

Rent prismessig har Sun en klar utfordring ettersom IBM også tilbyr OpenPower til relativt lav introduksjonspris til de som ønsker å komme inn i pSeries via Linux.

Unix-markedet ser ut til å miste stadig flere kunder til Linux og dette er noe Sun må ta på alvor siden de primært ønsker å levere Solaris på Sparc-bokser.

I baklomma har man Opteron-servere og "bundle"-avtaler med Novell/Red Hat. I forhold til stadig økende press på Linux-fronten kan man kanskje lure på når Sun vil bli nødt til å promotere Linux i enda større grad.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen