Server til kontor med 40 ansatte

Problemstilling
Kontoret har nå en aldrende Compaq ML360. Denne er bestykket med en P3 800 MHz CPU, 768 MB minne og totalt 74 GB lagringsplass. Den er støyende og det går litt tungt i motbakkene. Programvaren er W2k server, Visma Salesoffice samt Veritas backup og Symantec anti-virus. Den eksisterende maskinen står i et åpent kontorlandskap, og med sine støyende scsi-disker og 12cm-vifter uten temperaturstyring blir det mye støy.

Løsningsønske
Raskere cpu, mer minne og større plass til filer og applikasjoner. Helst ett lite stående kabinett slik at innkjøp av skap kan unngås. Pristak 30k med installasjon av programvare ferdig levert. Kompatiblitet ved overgang til nytt 64-bit OS og applikasjoner.

Anbudsprosessen
Det hadde blitt hentet inn tilbud på maskinen fra 6 datafirmaer, og prisene varierte fra 50k til over 100k - før avgifter og installasjon av programvare. Kostnadene for installasjon varierte veldig, fra 10k til 75 timer á kr 1150,-, pluss mva må vite. Og da var det inkludert 35 timer for å ta backup av den gamle serveren... 35 timer på totalt 46 GB med data? (Jeg lo da jeg så det og konkluderte med at de hadde vel planer å flytte data via seriell lap-link kabel. Nåvel.) Prosessorene varierte, kun Intel, fra socket 478 P4 2,8 GHz, til dual Xeon 3,2 GHz. Jeg valgte å holde meg til kravspek og levere tilbud på server til 30k inklusive programvareinstallasjon og backup.

Mitt anbudsmønster
Det første jeg sto ovenfor var valg omkring det å prissette de enkelte delene av prosjektet; maskin, installasjon og evt feil ved levering. Et raskt overslag viste at jeg måtte regne med rundt 10 timer installasjon av programvare inkludert litt overhead for feil. Da gjenstår - la meg se - 1+1=2 hmm... Rundt regna 15000,- i maskinvare og like mye til backup og installasjon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen