Server-prosessorer fra Intel

Intel er i ferd med å klargjøre en rekke serverprosessorer for både Itanium- og Xeon-plattformen. For Itanium 2 er det Madison 9M og Fanwood som snart banker på døren. Ifølge The Inquirer vil Fanwood operere sammen med 8870-brikkesettet og trolig bli lansert 3. kvartal til neste år. På samme måte som Madison tidligere i år vil det også bli lansert en LV (Low Voltage) versjon av Itanium. Denne vil selvsagt ligge noe lavere i pris og være rettet mot de som ønsker en lav inngangsport på Intels 64-bits "enterprise" plattform.

Dothan og LV Dothan Pentium M, som rettes mot 1U-servere, har blitt utsatt til 2. kvartal 2004. Klokkefrekvenser vil trolig ligge mellom 1,3- og 1,8 GHz.

En av høydepunktene til neste år blir Xeon-Nocona, 800 MHz systembuss og basert på 0,09-mikrons produksjonsprosess. Klokkefrekvensen vil starte på 3,6 GHz og vil trolig nærme seg 4 GHz mot årets slutt. Lanseringstidspunkt ligger i 2. kvartal - litt etter Prescott.

Det forventes også et par 0,13-mikrons Xeon-prosessorer 1. kvartal 2004. Først ute er Xeon 2,4 GHz og 2,8 GHz med 1 MB cache, mens det i samme kvartal blir lansert en prosessor som ligner meget på Pentium 4 Extreme Edition; Xeon 2MB 3,2 GHz. Prisen er også ganske lik, nemlig 1040 amerikanske dollar. Det er foreløpig ikke kjent når Intel lanserer Xeon MP 3 GHz med 4 MB cache, men den vil definitivt ankomme markedet til neste år.

Lindenhurst-brikkesettet kommer til å spille en meget viktig rolle til neste år, ettersom hele Xeon-serien baseres på denne. Tumwater og Copper River er andre server-brikkesett som også lanseres i 2004.

Det skal påpekes at mye av informasjonen er basert på rykter, ettersom Intel ikke offentlig kommenterer fremtidige lanseringer.

Talsmenn for Intel har imidlertid uttalt at man regner med å selge over 100 000 Itanium 2 prosessorer innen utgangen av 2003. Les mer om denne saken her: Intel ser positiv trend i Itanium 2.

 

(Kilder: The Inquirer, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen