Sertifisering for NVIDIA-brannmur

NVIDIA er ikke rent lite stolte av at brannmuren deres har blitt sertifisert av et av vedens ledende sikkerhetsselskaper, ISCA Labs. Det betyr at brannmuren har kommet inn i "det gode selskap" sammen med produkster fra Cisco, Juniper Networks, Netopia og Novell.

- Gitt spredningen av crackere, viruser og ormer på Internett, burde sikkerheten være en bekymring for hver enkelt PC-bruker, sier visepresidenten i ICSA Lbas, i sin gratulasjonstale til NVIDIA.

NVIDIA har dermed skaffet seg et skikkelig konkurransefortrinn ovenfor andre brikkesett, og ikke minst kommet Microsoft i forkjøpet med en integrert brannmur på "industrielt nivå". Men det kan like gjerne være begynnelsen på en trend, og føre til at ICSA-sertifisering blir et "must" for brannmurer på samme måte som TCO har blitt det for skjermer. Microsoft sin oppgraderte brannmur skal være på plass i Windows XP Service Pack 2, som ventes i løpet av sommeren.

Brannmuren i nForce3 250Gb-brikkesettet er i følge NVIDIA en hybrid-løsning som ligger like mye i maskinvaren som i programvaren fra ForceWare-driverne, men det er uklart hvilke brikker/kretser det gjelder på hovedkortet. Det er altså et nForce3 250Gb-kort som har blitt testet av ICSA, og disse har vært nødt til å tåle formidabel juling i form av DoS (Denial of Service)-angrep, trojanere og god, gammeldags cracking. Også brukergrensesnittet og administrasjonsmulighetene har vært en del av testen.

Brannmuren vil nå antakeligvis være på plass også i fremtidige versjoner av NVIDIAs nForce-brikkesett.

Les mer om NVIDIAs brannmur her.


Nytt nForce2-brikkesett?
Samtidig kommer det sterke signaler om nye nForce2-brikkesett fra NVIDIA - som dermed ikke legges død allikevel, ifølge VR-Zone.

NForce2 Ultra 400Gb skal etter sigende få doble nettverkskontakter, NVIDIAs brannmur, 8x USB 2.0, FireWire og SATA RAID-støtte - sammen med HyperTransport-bussen som ellers er forbeholdt nForce3-familien.

(Kilder: X-bit labs, NVIDIA, ICSA Labs, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen