Series 60 blir sterkere

Nokia annonserte nylig i en pressemelding at Series 60-baserte smarttelefoner vil få forsterkede Java-egenskaper i og rundt 2006. Den forbedrede Java-plattformen vil bruke den såkalte Connected Device Configuration (CDC) protokollen. Dette skal gjøre mobiltelefonen mer fleksibel.

Series 60-plattformen er en av de mest populære plattformene for smarttelefoner i dag, og en rekke produsenter, blant annet Samsung, Siemens og Nokia sverger til den. Rundt 25 millioner mennesker rundt om i verden eier per dags dato enheter med Series 60.

Kan endres etter produksjon
Den neste Java-generasjonen skal gi større kontroll til mobiloperatører og nettverksadministratorer. Egenskapene til mobiletelefonen skal kunne endres etter produksjon i motsetning til i dag hvor en mobiloperatør må etterspørre spesifikke funksjoner og egenskaper før håndsettet blir levert.

Dette skal gi en stor forbedring når det gjelder håndtering av applikasjoner i tillegg til forbedret sikkerhet og generelt høyere produktivitet.

- Den neste Java-plattform generasjonen for Series 60 vil gi større valgmuligheter for dynamiske Java-applikasjoner og forbedrede systemkvaliteter for både operatører og eiere av mobiltelefoner, sier Lee Epting, nestformann i Forum Nokia.

(Kilder: Nokia, MobileMag, SlashPhone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen