Series 60 - nå også for trange lommer

Nokia lanserte i dag en ny telefon i sin E-serie for forretningsfolk. Om du jevnlig bærer stresskoffert, men syns at de forrige telefonene i serien er for store og klumpete, er den nye E50 muligens noe for deg. Telefonen er nemlig den minste i serien.

E50 følger i sporene til sine E-søsken. Her er det proffunksjoner og ikke spill og musikk som står i fokus. Telefonen er fullpakket med verktøy som skal gjøre arbeidsdagen litt mer effektiv.

Siden E50 kjører det Symbian OS-baserte operativsystemet Series 60, har Nokia både fått på plass programmer som gjør at du kan kommunisere med mange kolleger på samme tid, og systemer som lar deg bruke to telefonnumre samtidig. Dette er mulig ved hjelp av totalløsningen Avaya one-X, som E50 støtter.

Avaya one-X er kort fortalt en bedriftsløsning som sørger for at flere telefonnumre kan knyttes til én mobiltelefon. I praksis ligner løsningen på Netcoms Trådløs Bedrift-tilbud.

Liten Series 60

E50 er den minste telefonen i E-serien hittil. Med utvendige mål på 11,3 x 4,35 x 1,55 cm og en vekt på 104 gram, er den ikke langt unna å være i selskap med miniputter a la Sony Ericsson K500i størrelsesmessig. Dermed ser det altså endelig ut som om Nokia har klart å presse Series 60-telefonene ned i et lite og hendig format.

Under panseret på E50 finner vi 70 MB minne og støtte for microSD-minnekort. Selv om Nokia ikke fokuserer på multimedia på denne telefonen, kan du fortsatt bruke den som mp3-spiller.


Hele E-serien til Nokia. Fra venstre: E50, E60, E61 og E70

E50 er også den første telefonen i E-serien som har kamera innebygget. På telefonens bakside sitter det et kamera med en oppløsning på 1,3 megapiksler.

Det er ikke bare kameraet som gjør at E50 skiller seg fra resten av E-serien. Telefonen mangler nemlig både 3G- og Wi-Fi-støtte. Nokia har tidligere antydet overfor Amobil at alle profftelefonene fra selskapet skal ha støtte for disse teknologiene, men dette er tydeligvis en sannhet med modifikasjoner.

Mangelen på 3G gjør at du ikke kan føre videosamtaler, og du må ta til takke med den nest beste hastigheten i mobilnettet. Og siden E50 ikke har Wi-Fi, kan du bare glemme å ta i bruk IP-telefoni på denne telefonen.

Om du likevel har behov for en rask internettilkobling på mobilen, byr E50 i alle fall på EDGE, og støtte for alle fire GSM-frekvenser sørger for at du kan ringe og ta i mot samtaler overalt hvor det er GSM-nett.

Skulle du ha behov for å koble E50 til en datamaskin eller et hodesett, støtter telefonen blåtann versjon 2.0. I tillegg kan du bruke infrarød overføring og USB-kabel.

Ellers er det støtte for e-post, MMS og selvsagt SMS. E50 kan som sine søsken i E-serien lese vanlige nettsider. I så måte er det en fordel at telefonen har en relativt god skjermoppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 262 000 farger.

Til tross for høyoppløst skjerm, lover Nokia at batteriet i E50 skal holde til nesten syv timers tale og ni dagers hviletid.

I følge Nokia vil E50 komme i salg i løpet av tredje kvartal i år. Prisen vil trolig være rundt 3500 kroner.

På neste side kan du lese Nokias pressemelding.

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen