Test

Serenity

Vi befinner oss i et futuristisk univers hvor krampetrekningene etter en enorm galaktisk borgerkrig enda ikke har gitt seg. Mannskapet ombord på Serenity var på den tapende side av krigen. De har nå blitt stilt ovenfor en vanskelig klemme. Det har seg slik at Universal Alliance som vant krigen, ønsker å ta Serenitys yngste medlem River (Summer Glau) i sin varetekt. Den unge jenta bærer nemlig med seg en hemmelighet. En hemmelighet Alliance mener kan true deres posisjon som herskere i verdensrommet.

Familiære bånd

Vi møter et mannskap som etter nederlaget av krigen har tatt vare på hverandre og overlevd via plyndring av småbyer på ulike planeter i et tilsynelatende lovløst univers. Vendepunktet kommer når den rolige River bryter ut i et krigersk humør, hvor hun går løs på alt og alle med uante krefter i ren Jackie Chan-stil. Det er her, i et overvåket samfunn at Universal Alliance ser dette anfallet på sine skjermer og frykter at River kan brukes som et våpen mot dem. Derfor må hun stoppes!

Det trekkes etter hvert i de familiære følelsene hos mannskapet på Serenity og de bestemmer seg for å ta opp kampen mot Universal Alliance og verne om River, selv om hun kan være en fare for både seg selv og de andre ombord på skipet.

Kriger på flere fronter

Samtidig som Serenity kjemper mot Universal Alliance er det også en annen urovekkende faktor som truer universet: Plyndrerne. I kampen om å finne Rivers hemmelighet blir Kaptein Mal (Nathan Fillion) og hans stab nødt til å stille opp både mot disse blodtørstige og krigshungrige Plyndrerne samtidig som de prøver å styre unna Alliances slu bakholdsangrep.

I det nedslitte romskipet prøver de stolte soldatene å kjempe en umulig krig, men de er fast bestemt på å vinne over begge parter for å skape fred i universet, en gang for alle.

Dårlige effekter og tidsforvirring

Midt mellom bomber og granater, romskip som ser ut som flygende dampveivalsere og andre kommunale kjøretøy er det lett å falle av lasset. Det gjorde kvinnen ved siden av meg. Hun sovnet bare etter få minutter gjennom den første lange kjøreturen med den oransje, flyvende dingsen kalt Muldyret.

Alternativ tekst mangler
Serenity er ganske spenstig av seg. Foto: UIP

"Serenity" er en salig blanding av fremtid og fortid som kolliderer i forhold til plassering av tid. Interiøret i romskipet består av brune skinnstoler og oransje gulvtepper og minner om en retro studenthybel. Kapteinen Mal ser ut som en karakter fra 1980-tallet med henslengt skinnjakke og rutete skjorte, og den fagre Ianara går kledd som en herskapelig frue fra 1700-tallet.

Vi får i denne filmen presentert en rekke overdrevne lydeffekter som dundrer og smeller i tide og utide, enkelte ganger er volumet for høyt og andre ganger er det for lavt. Samtidig ser en rekke av de visuelle effektene ut som om de er hostet ut av Windows-tegneprogramet Paint. Romskipet Serenity ser ut som en gammel søppelbøtte av stål og minner til tider om en gjenstand kopiert fra animasjonsfilmen "Robotene".

Konklusjon

Dette er tydelig et tilbakesteg i forhold til science-fiction-sjangeren. Om man ønsker å bli forført er ikke dette filmen å satse på. Den er imidlertid full av skyting, bomber og voldsomme slåssescener for dem som synes det er underholdende. Om ikke, så er det mulig å se på filmen "Serenity" som en underholdende parodi. Filmen kan ikke måles med suksess seriene "Buffy" og "Angel". Joss Whedon burde holdt seg til tv-sjangeren. "Serenity" er og blir en dårlig film.

Karakter: 3/10

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen