Ser gjennom klær

Advanced Intelligence har utviklet et nytt sett med briller som har den noe uvanlige egenskapen at de kan kikke rett gjennom klær, og dermed burde kunne åpne for en både ny og annerledes hverdag for eieren.

Riktignok kan man kun se gjennom tynne og syntetiske materialer, noe som betyr at man ikke har mulighet for å kikke gjennom jakker, dongeribukser og lignende typer tøy. Tynne plagg og badetøy er derimot ingen match for de nye brillene, som avslører den fulle og nakne sannhet for brukeren.

Prinsippet bak brillene er forholdsvis simpelt. Mens normalt lys blir reflektert av klær, trenger infrarødt lys gjennom de fleste materialer og blir først reflektert når det treffer huden. Det menneskelige øyet kan i utgangspunktet ikke oppfatte dette lyset, men spesielle lyssensitive kameraer inne i brillene tar opp dette lyset og omdanner det til bilder på fargeskjermen inne i brilleglassene.


X-Reflect brillene kan gi et nytt synspunkt på hverdagen

Teknologien er den samme som vi finner i IR-briller og annet av utstyr for å kunne se i mørket, men nå er det altså andre egenskaper ved det infrarøde lyset som har stått i fokus ved utviklingen av de nye brillene. På nettstedet for de nye brillene nevnes også muligheten for å kikke gjennom sotede vinduer og solbriller.

Det nevnes ikke mye om de tekniske spesifikasjonene til brillene, men vi får vite at skjermen leverer en 470-linjers oppløsning og at de har en batterilevetid på 7 timer. De kommer forøvrig med uttak for å koble til videospiller eller opptakskamera, og gir dermed mulighet for å forevige det man ser.

Man bør imidlertid være en særdeles dedikert kikker eller ha andre meget gode grunner for å kunne ta seg råd til X-Reflect X-Ray Goggles, som har en utsalgspris på heftige 20.000 kroner ($2400). Mer informasjon om brillene og bilder av systemet i aksjon finnes på Advanced Intelligences hjemmeside.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen