Ser du hva jeg sier?

Ser du hva jeg sier?

Ny app skriver ned samtalen mens den pågår.

Det finnes telefoner som er tilrettelagt for svaksynte, ved hjelp av ekstra store taster og stor skrift på skjermen, men hva om du ikke ser dårlig, men derimot har problemer med hørselen? Er du da prisgitt skriftlige kommunikasjonsmetoder som SMS og epost?

Neida, ingen fare, for nå har Hamilton Relay sluppet programmet Mobile CapTel for både Android, Backberry og Apple Iphone. Programmet er gratis og fungerer ved at du slår nummeret du vil ringe i programmet, som så kobler seg til en ekstern server og så deretter ringer til tlefonen du har slått nummeret til. Når programmet så har etablert forbindelsen, kan både du og din samtalepartner snakke sammen mens telefonen skriver ned hva dere sier.

Vel og merke så fremt dere snakker på enten engelsk eller spansk.

For at programmet skal fungere må telefonen din være i stand til å opprettholde både en tale- og dataforbindelse på samme tid, og nettverket den er på må også støtte dette. Om programmet noensinne vil støtte norsk språk er temmelig usikkert, men kanskje det finnes noen arbeidssomme sjeler der ute som vil gjøre et bforsøk? Hamilton Relay brukte etter sigende ikke mer enn tre måneder på å utvikle appen, men så startet de ikke akkurat på null heller. Firmaet har nemlig siden 1991 laget produkter og løsninger for mennesker med hørsels- eller taleproblemer.

Her finner du Hamilton Mobile CapTel på Android Market

Kilde: AppWatch

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen