(Bilde: Google)

Ser når du ser reklame via Google Glass

Ny patent kan tyde på at Google vil ta betalt per blikk.

Smartbrillene Google Glass kan på sikt by på mange nye muligheter, også når det gjelder reklame. Ifølge Phone Arena har Google tatt patent på en registreringsteknikk via øyemåleren i Glass, som altså kan sjekke hvor mange ganger du ser på en reklame. Eller hvor lenge.

Ikke at dette bildet forklarer så mye, men det er i alle fall hentet fra patentet til Google.
Ikke at dette bildet forklarer så mye, men det er i alle fall hentet fra patentet til Google.Foto: USPTO via Phone Arena

Dette skal etter sigende fungere på for eksempel avis- eller magasinreklamer og reklamebannere utendørs. Phone Arena hevder at patentet åpner for at Google skal kunne ta betalt "per blikk," i motsetning til per klikk, som er vanlig med reklame i digitale kanaler.

Google påpeker i patentsøknaden at løsningen også byr på en del problemer. Blant annet kan brukerne slette historikken før Google rekker å hente inn informasjonen, og ikke minst at mange ikke har lyst til å være med på dette i det hele tatt på grunn av personvernshensyn. Phone Arena antar derfor at dette vil bli en valgfri tjeneste, dersom Google lanserer den.

Les også: – Dette blir prisen på Google Glass

(Kilder: Phone Arena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen