Ser du hva denne Mac-Pro-etterligningen er laget av?
(Bilde: Funkyspacemonkey.com)

Ser du hva denne Mac-Pro-etterligningen er laget av?

Tysker lagde «hackintosh» av kjent husholdingsobjekt.

Da den nye Mac Pro-modellen til Apple ble kunngjort og bildene vist frem, fikk det meget spesielle, sylinder-aktige designet til maskinen en noe blandet mottakelse.

Mange ser ut til å mene at utseende er både innovativt og stilrent, mens noen av de mer kritiske røstene blant annet har påpekt at kabinettet minner om en slags påkostet søppelbøtte.

Kanskje er det sistnevnte påstand en tysk selvbygger-entusiast ville bekrefte da han nylig laget sin egen «hackintosh» i form av en svært troverdig etterligning av den nye Mac Pro-maskinen.

Foto: Funkyspacemonkey.com

Bygde Mac Pro av baderomssøppelbøtte

Som Übergizmo rapporterer laget den kreative selvbyggeren hackintoshen sin med nettopp en søppelbøtte som kabinett, nærmere bestemt en baderomssøppelbøtte av typen Authentics Lunar. Kabinettet ble for anledningen farget rødt, for å ligne på den meget eksklusive spesialmodellen som nylig ble solgt for 6 millioner kroner på en auksjon.

Riktignok er ikke maskinvaren på innsiden av søppelbøtte-Mac-en allverdens å skryte av i forhold til originalen, men det var antakelig heller ikke meningen. Komponentene inkluderer blant annet en Intel Core i3-prosessor og et skjermkort av typen Radeon HD 7750, som ikke akkurat kan konkurrere med Mac Pro-ens to AMD FirePro D300-kort.

Tyskeren bak prosjektet har ikke gitt en detaljert redegjørelse for fremgangsmåten, men byggingen ble grundig dokumentert i en bildeserie. Blant annet ble søppelbøtte-åpningen åpningen brukt til å montere en vifte, og generelt ser konstruksjonen relativt stødig ut. Hele bildeserien kan du se her.

Den heftigste Mac Pro-en koster 60 000 kroner: Dette er likevel billigere enn en tilsvarende Windows-PC »

(Kilde: Übergizmo)

(Bilde: tonymacx86)
(Bilde: tonymacx86)
(Bilde: Funkyspacenmonkey.com)
(Bilde: tonymacx86)
(Bilde: tonymacx86)
(Bilde: tonymacx86)
(Bilde: tonymacx86)
(Bilde: tonymacx86)
(Bilde: tonymacx86)
(Bilde: tonymacx86)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen