Frem til 2010 var Google-logoen gradert og skyggelagt - nå er den flat og ensfarget.
Teknofil
Frem til 2010 var Google-logoen gradert og skyggelagt - nå er den flat og ensfarget. (Bilde: Shutterstock)

Ser du at Google har endret logoen sin?

Sannsynligvis ikke.

Grafikere og logodesignere er ofte opptatt av perfeksjon. Elementer skal være riktig plassert i forhold til hverandre, og bokstavene i en logo bør ha riktig avstand til hverandre. Det er mange prinsipper her, men vi skal ikke gå nærmere inn på det.

Vi skal heller se på den minimale logoendringen som Google nylig gjorde. Det er Gizmodo som skriver om den lille justeringen, som først ble fanget opp av en bruker på diskusjonsforumet Reddit for et par dager siden. Justeringen det er snakk om er så liten at den kan omtales med 1 piksel.

Det som har skjedd, er rett og slett at Google har flyttet litt på to bokstaver. Ser du nøyere på GIF-en nedenfor, vil du se at «G»-en i navnet har flyttet seg én piksel til høyre, mens «L»-en har fulgt etter og i tillegg har blitt flyttet én piksel nedover.

Foto: Gizmodo

Ubetydelig, tenker du kanskje? Vel, Googles egen forklaring på justeringen er at den er gjort fordi logoen skal se like skarp ut uavhengig av hvilken oppløsning du har på skjermen.

Det viser i alle fall at det alltid er rom for perfeksjon – selv hos en gigant som Google. Logoen har gjennomgått langt mer tydelige forandringer i løpet av årene, og du kan selv se alle versjonene ved å besøke denne lenken. Den viser deg den første versjonen, og du blar selv i versjonene ved å endre tallet på slutten av lenken.

Google lager også nye logoer til ulike høytider og happenings:
Her kan du se alle 1809 Google-logoene i en og samme GIF-animasjon
»

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen