September: En lykkens teknologimåned

September nærmer seg med stormskritt. Denne gangen er ikke september ekvivalent med en hvilken som helst annen måned. Det skjer nemlig umåtelig mye spennende på mobil- og teknologifronten i den kommende måneden. 

Her ser du en oversikt over hvilke mobiltelefoner som kan være rundt hjørnet.

Nokia N97 Mini er blant telefonene som forventes å lanseres på Nokia World.
Nokia N97 Mini er blant telefonene som forventes å lanseres på Nokia World.

Nokia World, 2. til 3. september

På Nokia World i Stuttgart vil Nokia holde lanseringer, uten at vi ennå vet særlig sikkert hva som kommer til å lanseres. 

Det som er sikkert, er at vi får mer informasjon om Nokias nye mini-PC, Booklet 3G. Regn med å få vite både pris og flere spesifikasjoner. 

Det har også svirret en god del rykter om Nokia N97 Mini, uten at det er sikkert at det er det offisielle navnet. Det har lekket en rekke bilder, og ryktene er å anse som ganske sikre.

Vi vet også at Microsoft og Nokia er i samarbeid for å utvikle en ny Office-pakke til Nokias snarttelefoner, som ser ut til å skulle erstatte dagens Quickoffice-pakke. Kanskje får vi se en lansering, og kanskje får vi mer informasjon om dette.

Nokia World pleier å være en rimelig "big deal" for Nokia, så ikke bli overrasket om det lanseres en rekke andre telefoner som ikke har vært lekket på ryktebørsen i forkant.

Dette skal være Sony Ericssons nye Xperia-telefon basert på Android, med foreløpig kodenavn
Dette skal være Sony Ericssons nye Xperia-telefon basert på Android, med foreløpig kodenavn "Rachael".

IFA, 4. til 9. september

IFA er en forbrukerelektronikkmesse som holder sted i Berlin. Her er de fleste store mobilprodusenter, og mange av dem må forventes å ha lanseringsplaner. 

Messen er altså ikke spisset mot mobilbransjen, og for de som er interessert i det er det også forventet at det lanseres en rekke TV-er basert på OLED-teknologi og høyst sannsynlig en rekke kameraer. På Tek.no får du med deg alle de spennende nyhetene fra IFA-messen.

Det største IFA-ryktet som svirrer på mobilfronten, er Sony Ericssons nye Xperia-telefon som hittil har fått kodenavnet "Rachael". Denne skal være basert på Android, men med et eget brukergrensesnitt fra Sony Ericsson. Det sies at telefonen har en 4 tommer stor trykkskjerm med 852 x 480 pikslers oppløsning. Du kan lese mer om ryktene og se de uoffisielle bildene i denne forumtråden.

Det har også dukket opp et bilder av en telefon med kodenavn Twiggy. Dette ser ut som en enkel modell med Sony Ericssons eget grensesnitt, og er trolig en oppfølger til W350.

Fra HTC kan det tenkes at vi får se Mega, som skal være en Windows-mobil i middelklassen, og Leo som ifølge ryktene er en slank Windows-telefon med 1 GHz prosessor. Det har dessuten gått rykter om en ny Android-telefon som etter sigende skal hete Click.

Samsung går derimot stille i dørene på mobilfronten, men det kan nevnes at selskapets YP-M1-spiller forventes å lanseres på messegulvet. Denne skal ha en AMOLED-skjerm, og skal konkurrere mot Microsofts Zune og Apples Ipod-serie. Lanseringen av denne skal skje dagen før IFA-startskuddet går, altså 3. september. 

Dersom Samsung har noen mobillanseringer på lur, skjer også dette trolig på selskapets pressekonferanse samme dato.

Motorola-lansering med Android-tema, 10. september

Hva motorola har planer om, er egentlig ingen hemmelighet. Invitasjonen, som du ser på bildet til høyre, hinter ganske sterkt til at selskapet har planer om å lansere en Android-mobil. Den grønne roboten er altså Android-"logoen" eller maskoten om du vil. Det kjennetegner iallfall Android. 

Om det er Touch Zine HD eller en helt annen telefon som er på vei må fuglene vite.

Archos-lansering med Android-tema, 15. september

Hva multimediaspillerprodusenten Archos pønsker på, er ikke lett å si. Ryktene sier alt fra multimediaspillere med Android til mobiltelefon med Android og en helt egen programvarebutikk. Det ser ut som vi må vente litt lenger før vi får noen ledetråd, om vi i det hele tatt får det før lanseringen finner sted. 

Også her viser invitasjonen svært tydelig at det er Android som er i fokus. 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen