En fuktsensor er alt som skal til for å gjøre alle bleier smarte
(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

En fuktsensor er alt som skal til for å gjøre alle bleier smarte

Et pip på mobilen er bedre enn en skrikende unge.

Tek.no/Taipei: Virkelig små barn er usedvanlig dårlige til å kommunisere. Vi vet at smiling er bra, men hva er greia med all denne skrikingen? Er knøttet tørst, trøtt, kald, syk eller bare kjeder seg? Hvorfor kommer ikke unger med et display som forteller akkurat hva som er problemet?

Uheldigvis henger ikke den menneskelige biologien helt med der, men takket være moderne teknologi kan vi jo nå vite hva som er galt med plantene våre, og da skulle det jo bare mangle om ikke noe av den samme fremgangsmåten kan brukes på mennesker og andre dyr.

Men i motsetning til blomsterpinnen Flower Power, som jo må stikkes godt ned i plantejorda, er «smartbleia» eller «tissemonitoren» til selskapet Opro9 kun ment for utvortes bruk.

Sensoren festes på bleia omtrent som med en borrelås.
Sensoren festes på bleia omtrent som med en borrelås. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Enheten festes ganske enkelt utenpå bleia, så får man et pling på mobilen når sensoren registrerer økning i fuktighet.

Du skal se at knøttet ikke engang rekker å sette på sirenene før far eller mor kommer ilende med spyleslange, talkum og et nytt skift. Eller hva enn som pleier å skje når det er på tide å skifte en bleie.

Bruker Bluetooth

Sensoren har et utskiftbart batteri som skal holde i opp mot åtte måneder. Den holder kontakten med mobilen via Bluetooth 4.0, som betyr at disse to ikke kan være så veldig mange meter fra hverandre. Dette kan dog også være en fordel, ettersom appen skal kunne gi en slags «ikke glem babyen din»-alarm dersom den mister kontakten med sensoren.

Veldig greit for urutinerte fedre eller mødre som sliter med ammetåke.

To festestropper og en sensor er med i pakka.
To festestropper og en sensor er med i pakka. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Appen fører også statistikk over bleieforbruk og urineringshyppighet, slik at man har noen håndfaste data å komme tilbake til når det skal skrives konfirmasjons- eller bryllupstale/-sanger.

Produktet vil koste rundt femti dollar, og da får man en sensor og to festestropper i silikon, samt appen da selvsagt. I første omgang skal bleiesensoren bli å finne på det kinesiske og amerikanske markedet når den slippes i løpet av sommeren.

Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen