Test

Sennheiser VMX 200

Liten plugg med god lyd

Spesifikasjoner

Teknologi Bluetooth Versjon 3.0 + EDR / støttede profiler: HSP + HFP
Formfaktor Over-the-ear medfølgende ørebøyle
Taletid Opp til 6 timer
Ladetid 2 timer
Standby 10 dager

Rekkevdde

10 meter
Vekt 10 gram
Øreplugg
Høyttalertype Dynamisk, neodymium magnet
Frekvensområde 300 – 3400 Hz
Mikrofon
Mikrofon Dobbel rundfangende mikrofon
Frekveksområde 300 - 3400 Hz

 

Pris: 999 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Virker solid
 – Enkel å bruke
 – God lyd
 – Lang batteritid

dsad
 – Litt svak støykansellering
 – Høy pris

Sennheiser VMX 200 er en liten øreplugg som ved første øyekast ikke skiller seg fra andre Bluetooth-øreplugger. Men til tross for kompakte mål, så er dette en øreplugg spekket med teknologi. To mikrofoner og en funksjon som kalles VoiceMax skal sørge for at den du snakker med hører deg godt.

Ingen billigplugg

Senneheiser har også tidligere lansert produkter med god støydemping, og vant i 2008 Gulltasten for proffsettet BW900. Da begrunnet juryen sitt valg med at pluggen gjorde det mulig å snakke i mobilen uten at samtalepartneren kunne høre støyen rundt deg. Men samtidig var BW900 et nokså stort hodesett til 3600 kroner. VMX 200 koster 999 kroner, og selv om den er betydelig lavere priset enn BW900 så snakker vi fremdeles ikke om noen billigplugg.

Det betyr at du har rett til å forvente at pluggen skal levere litt mer enn Clahs Ohlson-pluggene til 199 kroner (Sony Ericsson VH-110).

Praktisk bruk i støyende omgivelser

VMX 200 gir god lyd i vår ende av samtalen, men skal pluggen kunne forsvare prisen bør lyden være god også i motsatt ende av samtalen. Her er det vår oppfatning at VMX 200 fungerer godt, men at den ikke er like god til å skille ut bakgrunnsstøy som for eksempel Jawbone Era. Da vi testet VMX 200 i et rom med mye romklang hadde den vi snakket med problemer med å høre oss godt. Men ute på gaten fungerte det bedre. Vi plasserte oss ved en trafikkert vei, uten at det plaget vår samtalepartner.  Da vi stod på Karl Johans gate mens gardens musikktropp marsjerte forbi kunne samtalepartneren høre musikken. Men den var ikke så høy at det forstyrret samtalen.

Lyden får med andre ord karakteren godkjent, mens støydempingen er midt på treet.

Komfort

Ørepluggen er ellers behagelig å bruke. Vekten er lav (10 gram), og høyttaleren blir ikke presset inn i øregangen. Vi festet den uten den medfølgende ørebøylen, og pluggen satt godt nok til at vi kunne bevege oss fritt uten å miste den. Det følger med flere silikonputer i ulike størrelser, i fall puten som sitter på pluggen ikke passer ditt øre. Skal du på joggetur kan bøylen være grei å bruke, sånn for sikkerhetsskyld. Pluggen er tross alt såpass dyr at det vil være kjedelig å miste den.

Noen øreplugger blir mer ubehagelige jo lenger du bærer dem. VMX 200 hadde vi på øret i to timer uten at det plaget oss. Etter en stund sluttet vi faktisk å tenke på at den var der.

Brukervennlig

Betjeningen av pluggen er enkel. En liten tast på toppen lar deg starte og avslutte samtaler. På siden av pluggen er det volumtaster. Om dette er på oversiden eller undersiden av pluggen avhenger av om du bruker den i høyre eller venstre øre. Tastene er uansett enkle å føle seg frem til.

Designen er enkel men elegant, med et metalldeksel som det mest iøynefallende elementet. Dekselet har en markert knekk som skaper en rygg i lengderedningen. I dekselet er det stanset ut bitte små hull over de to mikrofonene. Øverste del av pluggen er i sort plast, og på funksjonstasten er det trykket en Sennheiser-logo.

Batterikapasiteten på den lille pluggen er det ikke noe å utsette på. Seks timer taletid og ti dager standby burde være tilstrekkelig for de aller fleste. Heldig vis er pluggen utstyrt med en standard Micro-USB-lader, lik den som nå leveres med de aller fleste mobiltelefoner (ikke iPhone).

Ikke helt til topps

Sennheiser VMX 200 fremstår som er kvalitetsplugg med klar og god lyd. Designen er pen og funksjonell, og funksjonene er som du kan forvente av en monoplugg. Den støtter ikke A2DP for den som vil høre radio eller lydbok via ørepluggen, men den støtter multipoint. Det betyr i dette tilfellet at den kan være tilkoblet to enheter samtidig, for eksempel PC og mobiltelefon.

Men prisen er for høy og lyddempingen ikke så enestående at den når helt til topps på vår poengskala.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen