Sennheiser fikser støyen

På CES 2011 viste tyske Sennheiser frem flere nye hodetelefoner og øreplugger – og det er blant sistnevnte kategori det mest spennende produktet befinner seg. CXC 700 er navnet på et par nye øreplugger som har en nyttig og effektiv støykansellerende funksjon.

CXC 700 benytter seg av den samme støyreduserende teknologien som i PXC fra 2007 – et digitalt NoiseGard-system som er plassert i en seksjon langs kablene.

Man har valget mellom tre modier når det kommer til støykansellering – modus 1 absorberer lave frekvenser som blant annet flystøy, modus 2 tar for seg mellomtoner som støy fra ventilasjonssystemer, mens modus 3 kombinerer de to første modiene.

Høye frekvenser er utelatt fordi de sjelden inneholder hverdagslig bakgrunnsstøy, og for å sikre at man fremdeles kan høre menneskestemmer hvis det måtte være noe. De tre modiene vil uansett sørge for en stor grad av fleksibilitet når det kommer til å filtrere ut uønsket støy der man måtte befinne seg.

CXC 700 har i tillegg til støyreduserende egenskaper funksjoner som adapter for fly, 6,35 mm støpsel og en TalkThrough-tjeneste som for eksempel lar en høre stemmen til flyvertinnen når man ellers har filtrert ut støyen.

Prisen på CXC 700 blir på rundt 1900 kroner og vil bli tilgjengelig i løpet av 2011. Ifølge kilder bør CXC 700 være verdt prisen hvis de har en like velfungerende støykansellering som ved sin forgjenger PXC.

Andre øreplugger Sennheiser har annonsert inkluderer blant annet HD 220 og CX 310, som er produsert i et nytt samarbeid med Adidas til cirka 600 kroner, og iPhone-kompatible CX 980i. De nye hodetelefonene befinner seg i budsjettklassen med PX 90 til 300 kroner og PMX 90 til 350. Førstnevnte har over-hodet-konstruksjon, mens sistnevnte har halslinning.

(Kilder: Ecoustics, What Hi Fi?)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen