Test

Sennheiser CX 980

Ørepropper er kanskje ikke det mest spennende på planeten, men de som har opplevd forskjellen mellom dårlig og gode representanter for arten vet at det er store forskjeller mellom dem. Sennheiser CX980 er et meget godt eksempel på hvordan det skal gjøres uten at du går konkurs av den grunn.

Inn i øret

Propper kommer i utgangspunktet i to varianter, vi regner da ikke med de med aktiv støyreduksjon. Den ene typen ligger ligger like innenfor øret og er svært utsatt for miljøstøy. Den typen vi skal se på her er såkalt in-ear-propper. Enkelt sagt betyr dette at de går et stykke inn i øregangen og isolerer dermed for ekstern støy.

Sennheiser CX9080 er et meget diskret sett med propper. Det følger med et helt regiment med forskjellige silikonpropper slik at de kan tilpasses nettopp ditt øre. Disse isolerer også veldig godt for ekstern lyd. På mange måte foretrekker vi faktisk denne typen fremfor de med aktiv støydemping. Du slipper trykket du gjerne får i øret av de sistnevnte og hvis du ikke sitter rett ved siden av en flymotor fungerer disse like godt. Komforten er også meget god og det medfører ingen form for ubehag når du bruker dem. Forutsatt at du tilpasser dem skikkelig før du begynner å bruke dem.

Metall i stedet for plast. Plugg med vinklingsmuligheter og egen volumkontroll.
Metall i stedet for plast. Plugg med vinklingsmuligheter og egen volumkontroll.

Lyden er viktigst

Det er ingen tvil om at det er lyden som teller og de som har prøvd settet som følger med de fleste mediespiller vet hva jeg snakker om. Her snakker vi om langt bedre lydkvalitet. Først skal vi imidlertid nevne at CX980 er utstyrt med en egen volumkontroll midt på ledningen. Den er veldig praktisk og er som resten av settet utført i metall og virker solid og holdbar. Solid kvalitet der det ikke er plast og heller ingen slingring. Det skal også nevnes at du kan vinkle pluggen som skal inn i musikkspilleren. På denne måten stikker det ikke ut en lang plugge som lett overbelastes.

Lyden er rik og bassen er fremtredende, likevel ikke så dominerende at det blir plagsomt. Vi testes disse på alt fra skikkelig tung metall til myk og stillferdig klassisk musikk. Lydgjengivelsen er meget god uansett musikktype. Du hører instrumentene og slipper lydgrøten som preger billige propper. En ting du skal være klar over er at jo lenger du bruker dem jo bedre blir de. Særlig merker du dette etter å ha bruke dem et par timer. Det virker nesten som om lydbildet slipper ut i frihet og utfolder seg.

LItt av ekstrautstyret samt bærevesken.
LItt av ekstrautstyret samt bærevesken.

Konklusjon

CX980 er et meget godt sett ørepropper for deg som vil bruke litt mer penger, i dette tilfellet 1150 kroner, og dermed få langt bedre lyd. De er riktignok litt dyrere enn vanlige propper, men dette får du tilbake i fullt monn i form av lydkvalitet. I tillegg får du også en egen overgangsplugg i form av dobbeltpluggen som ofte brukes på fly. Du får også en praktisk bæreveske som har plass til både proppene og ekstrabitene. Kort sagt er CX980 et sett for deg som setter pris på god lyd.

Sennheiser CX 980   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen