Nå faller prisen på Shuffle (Bilde: Apple)

Senker prisen på Ipod

Apple oppdaterer prisene på sine enkleste Ipod-spillere etter sviktende salg på selskapets mp3-spillere den siste tiden. Fra nå vil Ipod Shuffle 1 GB koste 369 kroner, i tillegg til at selskapet introduserer en 2GB-modell til 519 kroner. I prosentvis nedgang er det en nedgang på nesten 40 prosent.

– For kun 49 dollar (369 kroner i Norge) er dette den billigste Ipoden noensinne, sier Greg Joswiak, Apples visedirektør for Ipod i forbindelse med prisnedsettelsen.

Bakgrunnen for prisnedsettelsen skal være at Apple ikke har oppdatert Shuffle-serien på godt over et år, som har vist sine tydelige tegn i salgstallene. Mens den øvrige Ipod-porteføljen har fått hyppige oppdateringer underveis, har ikke Shuffle-serien fått større minne, og Shuffle er dermed blitt enda dyrere i forhold til andre spillere i segmentet enn det den i utgangspunktet var.

- Siden bortimot 100 prosent av salgsnedgangen var blant de billigste Ipod-modellene, gikk profitten opp tross svikten i salget. Vi tror salgssvikten skyldes mangelen på oppdateringer i Shuffle-serien i høst, sier analytiker i Citigroup, RTich Garnder i et notat.

De nye Ipod-modellene med 2 GB minne skal komme i salg snart, mens prisendringen for 1 GB-modellene gjelder umiddelbart. Spillerne skal ha de samme fargene som tidligere: Fiolett, sølv, grønn og blå, i tillegg til Product RED-utgaven som gir deler av kjøpesummen til bekjempelse av HIV/AIDS i Afrika.

(Kilder: Appleinsider, Apple, Eplehuset)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen