Senker prisen på flash-minne


Samsungs 8 Gb flash-brikke blir billigere

Flash-minnebaserte MP3-spillere, kameraer og lagringsenheter har i det siste møtt sterk konkurranse fra nyvinninger i harddiskteknologi som Cornice Storage Element og diverse mikroharddisker. Det er derfor ikke helt uventet at verdens største produsent av flash-minne nå setter ned prisen med så mye som 33 prosent.

Samsung produserer og selger flash-minne til produsenter av minnebrikker og forbrukerelektronikk, så denne prisreduksjonen er ikke direkte overførbar til at det blir billigere å kjøpe for eksempel Compact Flash, eller MMC-kort i butikken med det aller første. Men neste generasjon av slike kort - for ikke å snakke om flash-baserte MP3-spillere - kan bli betraktelig billigere.

Grossistprisen på flash-minne er i dag på rundt 20 dollar for 1 Gb, og ifølge en rapport på Taiwanske DigiTimes vil prisen gå ned til rundt 16 dollar i andre halvdel av 2004. Den største flash-brikken fra Samsung er per i dag på 8 Gb.

Samsung holder i dag en markedsandel på 54,3%. Selv om selskapet går inn for en såpass dramatisk prisreduksjon er det fortsatt penger å tjene på flash-minne for Samsung, som regner med å holde en fortjenestemargin på over 50 % på produksjonen av flash-minne etter reduksjonen.

I praksis vil nok prisreduksjonen innebære at flash-enheter får tretti prosent mer kapasitet til mer eller mindre den samme prisen. De beste prisene på flash-minnekort finner du for øvrig i Akemera.nos prisguide.

(Kilde: DigiTimes, Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen